Tuincentrum wierden

Orchideeën in je tuin

Orchideeën in je tuin

Geplaatst op

Je tuin is een belangrijk onderdeel van je huis. Het hoort erbij en daarom moet je je, net als binnenshuis, er lekker voelen. Op je gemak zijn, je comfortabel wanen, een eigen plekje hebben en voldoende voorzieningen. Dat zijn allemaal belangrijke dingen en helemaal in de zomer kun je hier onwijs van genieten. Toch is het belangrijk dat om de inrichting en de planten in je tuin goed te overdenken. Wij gaan je daar een beetje mee op gang helpen, want we willen je wijzen op de functie en de voordelen van orchideeën in je tuin. Orchideeën zijn een ontzettend grote toevoeging aan je tuin, dat zal je wel duidelijk worden. 

De belangrijke punten

Orchideeën zijn prachtige en unieke bloemen die een echte blikvanger zijn in elke tuin. Of je nu een groene tuin hebt of niet, met het in acht nemen van de juiste factoren kun je deze exotische bloemen in je tuin krijgen en genieten van hun mooie voordelen. Zo zul je bijvoorbeeld moeten denken aan de juiste soort van deze bloem. Er zijn veel verschillende soorten typen van deze bloemen en dus het is belangrijk om te weten welke het beste bij jouw tuin en klimaat past. Sommige soorten zijn beter geschikt voor binnenshuis, terwijl andere beter gedijen in de open lucht. Dat betekent dat je ook meteen moet denken aan je eigen grond. Deze bloemensoort groeit het beste in een lichte en goed doorlatende ondergrond, zoals orchideeënaarde of aarde vermengd met kokosvezel. Het is belangrijk om te zorgen dat de grond niet te nat blijft, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Een goede afvoer van het (regen)water is dus belangrijk in je tuin. 

Verzorging

Dan is het nog ontzettend belangrijk om te denken aan de juiste verzorging van je orchideeën. Orchideeën hebben regelmatig voeding nodig om te groeien en te bloeien. Gebruik bijvoorbeeld een speciale orchideeënmeststof of vermeng aarde met een beetje algemene meststoffen. Denk ook goed om het water geven van je mooie exotische bloemen. Deze soort heeft regelmatig water nodig, maar het is belangrijk om te voorkomen dat de grond te nat wordt. Denk overigens ook goed om het verpotten. Ze hebben regelmatig nieuwe potgrond nodig om te blijven groeien. Verpot de orchidee wanneer de wortels het potje opvullen of wanneer er tekenen zijn van wortelrot.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden