3 tips bij het planten van een plant

3 tips bij het planten van een plant

Planten zijn de nieuwe trend geworden in elk huis. Ook al woon je op een appartement en heb je geen tuin of slechts een klein terras, toch zie je veel mensen met een kleine jungle in huis. Planten geven namelijk toch dat natuur gevoel midden in de stad. Het is ook bewezen dat hoe meer groen je rond je hebt, hoe rustiger je wordt. Hiernaast doen planten ook aan fotosynthese en zetten ze koolstofdioxide om in zuurstof. Dit helpt uiteraard bij het rustig worden of mediteren wanneer je planten in huis hebt. Er zijn dus eigenlijk enkel goede gevolgen van planten in huis te hebben. Naast al deze rustgevende voordelen, zijn planten ook gewoon mooi voor de esthetiek in huis. Echter moet je je planten wel goed verzorgen zodat ze lang overleven. Dode planten in huis is namelijk niet goed voor de esthetiek of voor je mentale rust. Daarom geven we je hieronder enkele tips om je planten lang te laten leven en je rust in huis te verzekeren.

Kies voor de juiste potgrond

Potgrond kopen voor je plant is van levensbelang voor de plant. Letterlijk. Potgrond bevat namelijk alle vitaminen en mineralen die je plant nodig heeft om te overleven. Elke plant heeft echter andere mineralen nodig, zeker de speciale. Daarom is het belangrijk om na het kopen van een plant, goed te kijken welke potgrond deze nodig heeft. Bij de verkeerde potgrond kan de plant namelijk niet genoeg voedingsstoffen verkrijgen waardoor deze kan sterven ondanks je goede wil. Sommige planten hebben naast potgrond ook mestgrond nodig. Deze wordt wel eerder buitenshuis gebruikt, bijvoorbeeld in je siertuin. Mestgrond geeft namelijk niet de beste geur af maar heeft wel zeer veel goede mineralen en vitaminen die je plant weelderig zullen doen groeien.

Geef je plant niet té veel water

Veel mensen denken dat je je planten elke dag moet gieten. Wanneer je dit doet bij bepaalde planten, bestaat er toch een grote kans dat deze sterven. Waarschijnlijk vraag je je af hoe dit komt aangezien je ze zo goed verzorgd hebt elke dag. Wel, er bestaat een grote kans dat wanneer je je planten te veel water geeft dan nodig, je de plant verdrinkt. Sommige planten hebben namelijk niet zoveel water nodig, ook al is de grond droog. Echter, andere planten hebben dan weer wel elke dag water nodig en soms zelfs meerdere malen per dag. Het is vooral belangrijk goed op het plantenetiket te kijken hoeveel water de plant nodig heeft. Dit staat aangeduid met een gietertje of aantal druppels op het etiket. Gooi dit dus zeker niet weg wanneer je de plant aankoopt, het is zeer belangrijk voor de verzorging.

Verbrand je plant niet

Dit klinkt misschien zeer raar maar zeker in de zomer kunnen je planten verbranden door de zon. Wanneer de zon namelijk zeer fel schijnt en je planten direct in het zonlicht staan, kunnen deze verbranden. Dit komt doordat de bladeren al hun vocht verliezen door verdamping in de zon. Zet je planten dus zeker uit de zon wanneer hij fel schijnt om dit te voorkomen.

In the end is het belangrijkste om raad te vragen aan je plantentuin expert zodat je je planten op de juiste manier verzorgt en je er lang geniet van hebt.

Reacties zijn gesloten.