Hoe je een palmboom in Nederland verzorgt

Hoe je een palmboom in Nederland verzorgt

Je hebt er zelf misschien nog nooit aan gedacht, maar het is mogelijk om een palmboom te kweken en te verzorgen in Nederland. Het is echter belangrijk om te weten dat het verzorgen van een palmboom in Nederland anders is dan in tropische gebieden. We nemen enkele tips met je door om een palmboom succesvol te laten groeien in Nederland.

Kies de juiste soort boom! 

Ten eerste is het belangrijk om de juiste soort palmboom te kiezen. Niet alle palmbomen zijn geschikt voor het Nederlandse klimaat. Sommige soorten kunnen bijvoorbeeld niet tegen vorst en zullen snel afsterven. Palmbomen die wel geschikt zijn voor Nederland zijn onder andere de winterharde Trachycarpus en de Chamaerops.

Plant hem op de juiste manier

Zodra je de juiste palmboom hebt gekozen, is het belangrijk om de boom goed te planten. Plant de palmboom in een grote pot of in de grond op een beschutte plek waar de boom niet te veel wind vangt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, omdat palmbomen niet van natte voeten houden. Als de grond te nat is, kan dit leiden tot wortelrot.

Zet hem in het zonnetje!

Een palmboom heeft veel zonlicht nodig om te groeien. Plaats de palmboom daarom op een zonnige plek in de tuin. Als het in de winter te koud wordt, kan de palmboom beschadigd raken. Bedek de boom daarom met een jute zak of fleece doek om hem te beschermen tegen vorst.

Geef regelmatig water

Het is belangrijk om de palmboom regelmatig water te geven. Palmbomen hebben niet veel water nodig, maar het is wel belangrijk dat de grond altijd vochtig blijft. Geef de boom daarom één keer per week water en controleer regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is.

Special voedingsstoffen

Naast water hebben palmbomen ook voedingsstoffen nodig om te groeien. Gebruik daarom een speciale palmvoeding om de boom te voeden. Geef de palmboom alleen voeding in de lente en zomer, omdat de boom in de winter in rust is en geen voeding nodig heeft.

Snoeien die hap!

Vergeet niet regelmatig te snoeien. Verwijder dode bladeren en takken om de boom gezond te houden. Palmbomen groeien langzaam, dus het is niet nodig om de boom vaak te snoeien. Bij MyPalmShop haal je de mooiste palmbomen voor je tuin.

Reacties zijn gesloten.