Wat te doen om je tuin op te vrolijken

Wat te doen om je tuin op te vrolijken

Een tuin is voor ontzettend veel mensen heel belangrijk. Als je naar je tuin kijkt of je zit in je tuin dan wil je een goed gevoel hebben. Je wilt natuurlijk dat je tuin sfeervol en gezellig is.  In dit artikel worden er een aantal tips gegeven om jouw tuin op te vrolijken.

Lakken

Een kleurtje doet wonderen. Je oude tuinmeubelen weggooien is een optie maar het is natuurlijk veel goedkoper om het een nieuw kleurtje te geven. Een nieuwe lak op je tafel en stoelen doet wonderen. Je geeft je tuin al een mooiere look en het nodigt uit om lekker in je tuin te zitten.

Schilderen

Als je liever niet wilt dat je tuin er bij staat als een dooie boel. Zorg er dan voor dat je tuin wat meer kleur krijgt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je schutting te spuiten met een Wagner verfspuit.

Bloemen/ planten

Een sfeerloze tuin bevat meestal geen planten. In een vrolijke, gezellige tuin horen planten. Als je bijvoorbeeld een grote kale schutting hebt dan is het leuk om een klimop plant te bevestigen aan de schutting, zo heb je een mooie groene muur.

De juiste balans

Teveel planten of te veel stenen in je tuin zorgen voor een dooie sfeer. Door een balans te zoeken tussen alle elementen in je tuin zorg je voor een vrolijke tuin met een gezellige sfeer.

Hout/steen

Houten en stenen elementen in je tuin zorgen voor een rustige en natuurlijke sfeer. Zorg er altijd voor dat er en juiste balans is in je tuin. Teveel steen zorgt voor een kale sfeer en als er te veel hout in je tuin aanwezig is dan krijg je meer het idee van een skihut. 

Relax gedeelte

Een gedeelte in je tuin waar je kan ontspannen is ontzettend belangrijk. Niet alleen om lekker bij te komen van een lange werkdag of werkweek maar ook voor de sfeer in je tuin. Een mooie loungeset in je tuin zorgt er mede voor dat je een goede sfeer krijgt in je tuin.

Reacties zijn gesloten.