Waarom een bedrijfstuin?

Waarom een bedrijfstuin?

Het lijkt op het eerste gezicht iets dat geld kost, zonder duidelijke baten. Natuurlijk: mooie bloemen, een perfect bijgewerkte heg en een aanlokkelijke vijver zien er best leuk uit. Maar is dat ook een investering waard? Een bedrijfstuin heeft echter tal van voordelen, waarvan sommige niet direct duidelijk zijn. Daarom lopen we een aantal van die voordelen met je langs.

Gezonde medewerkers

Een van de grootste kostenposten voor bedrijven zijn zieke medewerkers. Zeker wanneer iemand langdurig ziek is, kost dat je als werkgever op tal van manieren geld. Nou zullen we zeker niet beweren dat een bedrijfstuin laten ontwerpen en aanleggen dit probleem op miraculeuze wijze oplost. Wel maakt het onderdeel uit van een reeks aan dingen die je kunt doen om een prettige en gezonde werkomgeving te creëren. 

Een mooie bedrijfstuin nodigt je mensen uit om naar buiten te gaan. Eenmaal daar, te midden van het groen, ontspan je meer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat planten daadwerkelijk rust geven. Daarom moet je het ook vooral niet laten om ook binnen wat groen neer te zetten.

Uitnodigend en opvallend

In sommige omgevingen is het net alsof bedrijven elkaar willen overbieden met gevelreclame. Het ene logo siert de gevel nog prominenter dan het andere, waarbij je je af moet vragen of van ‘sieren’ nog wel sprake is. Want even mooi is het niet altijd. Belangrijker nog: het is niet de enige of beste manier om op te vallen. 

Juist in een omgeving waar veel bedrijfsgebouwen staan, spring je er met een stuk goed onderhouden groen meer uit dan met het zoveelste bedrijfslogo. Bovendien, een organisatie waarbij de bloemen letterlijk voor de deur staan te bloeien, straalt uit dat het goed gaat. Daar wil je zijn!

Bron van creativiteit

Met een bedrijfstuin je alle kanten op. Van een handvol vierkante meters met wat speels groen, tot een grote en volwaardige tuin, waarin je heuse buitenwerkplekken beschikbaar maakt. Vind je dat iets te veel van goede? Bedenk je dat rust en groen de creativiteit bevorderen. Het zijn niet alleen de planten die hier groeien, maar ook de goede ideeën van je medewerkers. 

Kosten en onderhoud

Natuurlijk betekent een bedrijfstuin een investering. Tegelijk heb je er veel profijt van. Zoals elke zakelijke kostenpost kun je hierop afschrijven. Dat geldt ook voor zakelijk tuinonderhoud. Een goede hovenier weet bovendien dat je natuurlijk niet te veel onderhoud wil en legt een prachtige, maar ook onderhoudsvriendelijke bedrijfstuin aan.

Reacties zijn gesloten.