Waar zijn zonnepanelen goed voor?

Waar zijn zonnepanelen goed voor?

Tegenwoordig hoor je het steeds vaker voorbij komen: zonnepanelen. In bijna elke straat zie je wel een huis waar zonnepanelen op het dak liggen. Er wordt gezegd dat er veel voordelen aan zonnepanelen zitten. In dit artikel lees je waar zonnepanelen allemaal goed voor zijn.

 

Hoe werkt het?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze zonnecellen vangen de warmte en het licht van de zon op en zetten dit vervolgens om naar elektriciteit. Om deze stroom binnen te kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld de televisie of wasmachine, heb je een omvormer nodig. De omvormer brengt de stroom naar de meterkast. De hoeveelheid stroom die je hebt opgewekt kan je bekijken op de meter van de omvormer. Wees niet bang dat je in de winter geen energie opwekt, bij bewolking valt er genoeg licht op de panelen om stroom op te kunnen wekken. 

 

Wat levert het op?

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen een stuk gedaald in de prijs. Het grootste voordeel van zonnepanelen voor mensen is de besparing op elektriciteit. Door de zonnepanelen worden de kosten flink verlaagd. Gemiddeld zijn de zonnepanelen binnen 10 jaar terug verdiend, dit komt doordat je heel veel bespaart op je energierekening. Verder komt er ook nog bij kijken dat de meerwaarde van de woning stijgt. Zonnepanelen zorgen voor een duurzame woning en dit is heel aantrekkelijk voor kopers. 

 

Nog meer voordelen

Er zitten nog meer voordelen aan de zonnepanelen zelf. Zonnepanelen lijken heel kwetsbaar, maar ze hebben een lange levensduur en je hoeft ze bijna niet te onderhouden. Dit komt omdat zonnepanelen geen bewegende onderdelen bevatten. Ze gaan gemiddeld 25 jaar mee. Verder hoef je de zonnepanelen maar 1 a 2 keer per jaar schoon te maken en de rest van het vuil wordt door de regen weggespoeld. 

Reacties zijn gesloten.