Waar moet je op letten bij het kopen van planten?

Waar moet je op letten bij het kopen van planten?

Veel mensen besteden in de zomermaanden veel tijd in hun tuin, het is dan ook belangrijk dat de tuin er goed uit ziet. De kwaliteit van planten is belangrijk, er zijn een aantal dingen waar je op kan letten om de kwaliteit te waarborgen.

Indruk van de kwekerij

Een eerste indruk van de kwekerij/tuincentrum kan al veel zeggen over de kwaliteit artikelen en de service die ze aanbieden. Als er veel soorten door elkaar staan of omver liggen, dan weet je al dat ze verzorging niet best is geweest. Als alle planten er goed verzorgd en netjes bij staan heb je al een goede indicatie dat ze goed verzorgd zijn.

Het groen

Vaak kan je al zien aan het blad of een plant gezond is of niet, als ze er slap, verwelkt of geel uitzien dan hebben ze vaak te weinig water gehad, last van een ziekte of ze staan in een te kleine pot. Het wordt altijd aangeraden om planten te kopen met fris, groen blad eraan.

Insecten of ziektes

Er zijn veel verschillende insecten in ons land die uw planten erg kunnen aantasten, je moet er dus ook goed opletten dat je planten koopt waar geen beestjes op zitten. Vaak zitten de insecten aan de onderkant van het blad verstopt, moeilijk te zien dus. Zie je gaatjes in de bladeren, zwarte vlekken, vervorming of voelen de bladeren plakkerig aan heb je een grote kans dat de plant is aangetast door beestjes.

Onkruid

Mocht er veel onkruid in de pot staan, duidt dit niet alleen op slechte onderhoud van de verkopers/kwekers maar ook op het feit dat dat onkruid al die tijd de nodige voedingsstoffen van de plant heeft gebruikt. Mocht de plant er verder gewoon gezond uitzien volstaat het meestal om het onkruid gewoon te verwijderen.

Online tuincentrum

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van online verkoop, voor kwekers en tuincentra geldt dit ook. Het lastige aan online planten kopen is dat je ze niet kan controleren op kwaliteit, Bij Warentuin is dit anders, hun hebben een samenwerking met acht grote zelfstandige tuincentra met meerdere showrooms waar je zelf kunt rondkijken. Met het lezen van ervaringen/reviews van Warentuin en hun partners kun je al snel zien dat hun kwaliteit leveren. Met 55.000 artikelen hebben ze ook een gigantisch aanbod.

Reacties zijn gesloten.