Voorkom overlast door wespen

Voorkom overlast door wespen

De zomer komt er aan, en zo ook de overlast van wespen. Eén enkele wesp die je komt storen tijdens de BBQ is moeilijk te voorkomen. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat je eigenlijk blij mag zijn met maar één wesp? Als je een wespennest in de buurt hebt kunnen het er namelijk ook 5.000 zijn! En juist om te voorkomen dat jij straks 5.000 wespen in je huis of tuin hebt hier een aantal tips om een wespennest te voorkomen.

Geen koningin = geen nest

Elk nest begint met een koningin welke het nest start. Dit doet ze voornamelijk onder de grond, maar mens gemaakte alternatieven als dakranden, aanbouwen en spouwmuren zijn ook populair. De eerste stap voor een normale zomer is dan ook om ervoor te zorgen dat er geen gaten of kieren zijn welke transformeren tot holle droge ruimtes.

Zolang de koningin geen veilige plek weet te vinden, blijft ze zoeken naar alternatieven. Zie je in het voorjaar toevallig een wesp vliegen dan is het waarschijnlijk een (toekomstige) koningin. Door haar nu al te doden weet je zeker dat ze geen nest kan starten.

 

Er zijn ook andere manieren om de koningin, maar ook de andere wespen, te weren. Zo zijn er nep wespennesten op de markt. Zie het als vogelverschrikkers voor wespen. Wespen zijn territoriale beestjes en zullen een andere kolonie eerder met rust laten dan een mogelijke confrontatie aangaan.

 

Past een nep wespennest niet binnen de decoratie van de tuin, of wil je liever natuurlijke middelen inzetten om wespen te bestrijden dan zijn er nog enkele geuren welke wespen niet op prijs stellen;

Koffiepoeder bijvoorbeeld, helemaal als het is verbrand. Maar ook kruidnagel in een halve sinaasappel gedrukt of drijvend in een bakje met water.

Wespennest verwijderen

Heb je overlast van een wespen, of zit er een wespennest in de buurt? Dan adviseren wij om altijd een professionele wespenbestrijder te raadplegen. De risico’s om zelf een wespennest te verwijderen zijn simpel weg te groot en wegen niet op tegen de kosten om een wespennest professioneel te laten verwijderen.

 

Reacties zijn gesloten.