Tuincentrum wierden

Verschillende soorten hordeuren

Verschillende soorten hordeuren

Geplaatst op

Wanneer het lekker weer is wil je natuurlijk de tuindeuren of de achterdeur naar de tuin lekker open hebben staan. Een nadeel is dan dat vliegen en wespen dan zo je huis binnenkomen. Vooral als je in een wat landelijke omgeving woont kun je flinke overlast hebben van vliegen en houd je liever de deuren en ramen dicht. Een hordeur kan dan uitkomst bieden. Je kunt dan gerust de deur openhouden en genieten van het mooie weer. Wel zijn er verschillende soorten deuren met een hor te koop, dus je moet eerst een keuze maken welke soort het beste bij je woning past en het meest effectief voor jouw deur is.

Met scharnier

Een hordeur met scharnier werkt hetzelfde als met je buitendeur. Alleen de buitendeur zal in de meeste gevallen naar buiten open, terwijl een hor deur naar binnen opengaat. Hij wordt aan het kozijn verbonden met scharnieren en klapt dan dicht in het kozijn tegen één of meerdere magneten aan. Op deze manier blijft hij goed gesloten en is er geen kans dat hij open waait en je alsnog last krijgt van vliegen in je huis. Deze deuren zijn meestal kant en klaar te koop, maar er zijn ook zelfbouwpakketten te koop, waarbij je de latten zelf in elkaar moet zetten en de hor er in moet zetten. Een dergelijke deur kan van kunststof zijn, maar ook van hout. Het voordeel daarvan is dat je het dan kunt schilderen in elke kleur die je wilt.

Schuifhordeur

De naam zegt het eigenlijk al, schuifhordeuren klap je niet open maar schuif je. De mogelijkheden zijn groot, want je kunt kiezen of je de deur naar links of naar rechts wilt laten schuiven. De hor wordt begeleid door een rail, zodat hij mooi recht en strak blijft. Je kunt ervoor kiezen om de rail op de vloer of aan de muur te installeren. Dit is ook afhankelijk van de kwaliteit van de schuifhordeur en of je een duurdere kant en klare schuifhordeur koopt. Een voordeel van de schuifhordeur is dat als je hem niet gebruikt hij mooi weggewerkt is.

Plissé hordeur

Een deur met hor van plissé vouwt als een harmonica in en uit. Dit is een wat luxere vorm en ook deze deur is mooi weggewerkt als je hem niet meer hoeft te gebruiken. Een goede plissédeur wordt als hij ingeklapt is netjes weggewerkt in een cassette, maar er zijn ook soorten zonder cassette. Deze deuren worden vaak gebruikt bij tuindeuren om hun luxe uitstraling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden