Verhuizen? Belangrijke Tips om Tijd en Geld te Besparen

Verhuizen? Belangrijke Tips om Tijd en Geld te Besparen

Dit is een goed moment om je verzekering aan te passen en er zeker van te zijn dat je het verandert naar een nieuw adres voor de correcte verhuisdatum. Het is ook belangrijk om te controleren of je verzekering de inhoud dekt tijdens de verhuis zelf – schade of verlies van je artikels kan ongelofelijk veel kosten opleveren als je niet verzekerd bent. Als dat niet zo is, bieden sommige verhuisfirma’s verzekeringen aan die ofwel in de kosten zijn inbegrepen of als een extra kost worden gerekend, lees wel altijd de kleine lettertjes op zeker te zijn.

 

Verhuizers

 

Vraag in je omgeving naar aanbevelingen voor verhuizers en vraag offertes bij ongeveer drie of vier bedrijven aan om te kiezen dewelke het meest kostefficiënt is. Om de kost te verminderen, kan je minstens zes weken op voorhand boeken en in de week verhuizen in plaats van in het weekend. Als je verhuizers beoordeelt, mag je niet enkel en alleen op hun prijs letten.

 

Organiseer je nutsvoorzieningen

 

Onderbreek en verbind je elektriciteit, gas, telefoon en water opnieuw ongeveer twee weken voor de verhuis. Dit geeft je ook een goede mogelijkheid om je kwartaaluitgave en consumptie te bekijken en te zien of er zones zijn waar je geld kan besparen. Krijg offertes van andere bedrijven om te zien of je je nutsvoorzieningen samen kan bundelen of speciale deals kan krijgen.

 

Inpakken

 

Doe alle rommel in je huis weg, start kamer per kamer en probeer om de rommel weg te doen door het ofwel aan goede doelen te geven of weg te geven. Hoe minder je moet verhuizen, hoe meer geld je zal besparen. Om te vermijden dat je items opnieuw moet aankopen omdat je ze kwijt bent – zorg er dan voor dat je je dozen duidelijk markeert met de inhoud en de juiste kamer.  Pak ook items in en plaats ze weg als je aankomt in je nieuwe huis- je zal dingen zoals potten en pannen, pyjama’s en lakens gemakkelijk willen terugvinden.

 

Sloten

 

Aangezien je niet weet hoeveel kopieën van de sleutels de vorige eigenaar heeft gemaakt, en wie ze een sleutel hebben gegeven, is het altijd een goed idee om de sloten te veranderen als je intrekt in een nieuw huis. Dit is ook een goede mogelijkheid om naar de opties van de sloten te kijken, welk soort slot het best past bij jouw noden. Ga ook door de veiligheid van het hele huis, garage en tuin en hoe je deze zo veilig mogelijk kan maken.

 

Lees verder over sloten – www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeer

Reacties zijn gesloten.