Tuintrends 2022

Tuintrends 2022

Je tuin is een plek om tot rust te komen en te ontspannen. Zeker nu het voorjaar voor de deur staat is het tijd om na te denken over hoe jij je tuin in 2022 wilt inrichten. Daarvoor hebben we 4 verschillende tuintrends voor je op een rij gezet!

Back to nature

Natuurtinten zijn ook in 2022 nog steeds populair. De meest populaire kleur voor buiten blijft groen: kies voor tinten zoals saliegroen, olijfgroen of donkergroen in combinatie met andere subtiele kleuren zoals crème wit, beige en grijs. Met deze kleuren creëer je een oase van rust. Het vormt een rustige en subtiele basis voor de rest van je tuin.

Bohemian

Hou je niet van een rustige, subtiele basis met natuurtinten? Dan past de boho-stijl tuintrend beter bij jou. Kies voor felle kleuren zoals geel, fuchsia en oranje. Kies voor opvallende printjes zoals patchwork of Perzisch. Boho-stijl creëer je niet alleen met kleur, maar ook met materiaal. Ben je al bekend met het materiaal rope? Deze touwsoort wordt veel gebruikt voor tuinmeubelen en geeft een excentrieke, luxe uitstraling. In een bohemian tuin ervaar je altijd het vakantiegevoel!

Rock the city

Ook industrieel blijft in 2022 populair. Ga voor rechte lijnen en kies stoere materialen zoals beton, staal en aluminium. Grijs en zwart vormen de basis voor de industriële tuin. Kleuren zoals koningsblauw, rood en geel getuigen van lef en geven een stoere uitstraling. Pak niet te veel uit: zorg ervoor dat het rustig blijft en kies voor minimale aankleding.

Binnen is buiten

Het verbinden van binnen en buiten is dé trend voor 2022, voor welke stijl je ook kiest. Dit effect creëer je door middel van een overkapping of veranda. Kies dezelfde stijl voor je tuin als die van je interieur. Kies voor een ruime loungebank met grote tafel en kleed deze aan met kussens en kaarsen. Maak het zo knus als je zelf wilt. Koop een vuurkorf of buitenkachel voor verwarming: vergeet het seizoen en geniet iedere dag van je tuin! 

Op zoek naar een hovenier? Ga naar hoveniers in Noord-Holland vind je een handig overzicht van alle hoveniers uit de provincie Noord-Holland.

Reacties zijn gesloten.