Tuincentrum wierden

Tuinonderhoud per maand

Tuinonderhoud per maand

Geplaatst op

Om jouw tuin het hele jaar rond mooi te houden zul je ook iedere maand de “strategie” voor het tuinonderhoud moeten aanpassen. Met dit handige maandschema voor tuinonderhoud heeft iedereen groene vingers!

 

 

 1. Januari: Bescherm de tuin, er zijn heesters en bomen die in deze maand gesnoeid moeten worden en je moet goed op de vroeg bloeiende planten letten.
 2. Februari: Naast tuinonderhoud controleer je deze maand ook de bestrating rondom de woning, en als je een vijver hebt moet je daar ook zeker voor zorgen.
 3. Maart: Naast het op peil brengen van de bodem is dit dé periode om zaken als het hekwerk en de schutting wat aandacht te geven.
 4. April: Nu duiken er plotseling weer veel slakken op in de tuinen. Het tuinonderhoud bestaat in deze maand vooral uit bemesten en verticuteren.
 5. Mei: Niet alleen leggen alle vogels deze maand een ei, je kunt zelf ook aan de slag in de tuin omdat het gras nu uitschiet. Ook kan hier en daar wat gesnoeid worden.
 6. Juni: Nu ga je echt aan de slag met snoeien, de hagen hebben onderhoud nodig en je zult volop aandacht kunnen besteden aan de planten.
 7. Juli: Voorkom uitdroging en ga sproeien in de tuin. Doe dit altijd als de zon onder is om verbranding te voorkomen. Controleer de bladeren op ongedierte zoals bladluis.
 8. Augustus: Bij aanwezigheid van een vijver is dit de maand voor tuinonderhoud bij het water. Door overvoeding kunnen er algen ontstaan, dit komt door regenwater.
 9. September: Jouw inspanningen werpen letterlijk hun vruchten af, het is tijd om te oogsten! Ook kun je eventueel plannen maken voor een nieuwe indeling.
 10. Oktober: De bloembollen kunnen de grond in, je mag gaan snoeien en let ook op de bemesting. Het weer wordt kouder, tuinonderhoud wordt nu steeds meer bescherming van de planten.
 11. November: Ook nu heeft de bestrating rondom de woning aandacht nodig, reiniging en eventueel reparatiewerkzaamheden. Ook de vijver moet winterklaar gemaakt worden.
 12. December: Ga het nieuwe jaar goed in door op te ruimen, losse bladeren bij elkaar te harken (compost!) en planten te beschermen tegen vorst aan de grond.

 

Door maandelijks het juiste tuinonderhoud uit te voeren kun je met een minimale inspanning het maximale resultaat bereiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden