Tips voor ongedierte in je huis

Tips voor ongedierte in je huis

Ongedierte kan zich op verschillende plekken binnen en buiten je woning bevinden. Wanneer je aan het begin van de zomer begint met het wieden van onkruid, zal je de eerste vormen van ongedierte tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan houtworm rond een mooie boom of struik in de tuin, of wat te denken van mollen? De mollen kunnen je hele gazon omwoelen. Ook bijen en wespen zijn twee veel voorkomende ongediertesoorten in tuin. De bijen en wespen hoeven niet direct tot overlast te zijn, mits zij hun nest niet in de tuin vestigen. Mocht je wel te maken krijgen met een wespennest, dan is de overlast al snel veel groter. In dit artikel geven we tips om ongedierte tegen te gaan of te bestrijden.

Het voorkomen van ongedierte in huis

Er zijn verschillende manieren om de kans op ongedierte in huis te verkleinen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat etenswaren in afgesloten bakjes bewaard zijn. Kies hierbij bij voorkeur voor bakjes van plastic. Deze bakjes zijn niet open te knagen door het ongedierte. Daarbij komt de geur vaak niet door het materiaal heen. Zorg er daarbij voor dat je de keukenvloer regelmatig stofzuigt. Een paar kruimels kunnen het ongedierte al aantrekken. Datzelfde geldt voor een overvolle prullenbak in de keuken.

 

Tip: controleer je muur regelmatig op losse voegen! Door deze gaten tijdig te dichten, is de kans klein dat het ongedierte naar binnen weet te komen.

Ongedierte professioneel laten bestrijden

Mocht je onverhoopt toch met ongedierte in huis te maken krijgen, dan is het belangrijk om het ongedierte tijdig te bestrijden. Zelf ongedierte bestrijden is vaak erg lastig! De meeste bestrijdingsmiddelen zijn niet effectief genoeg om het ongedierte buiten de deur te houden. Het kan een reden zijn om voor de hulp van een ongedierte specialist te kiezen. Een ongediertebestrijder beschikt over de hulpmiddelen die nodig zijn om ongedierte op effectieve wijze te bestrijden.

Reacties zijn gesloten.