Tuincentrum wierden

Sfeer maken met buiten vuurtafel!

Sfeer maken met buiten vuurtafel!

Geplaatst op

Uw terras of tuin een sfeervolle uitstraling geven? Dat kan met een vuurtafel, waar u gezellig buiten kunt ontspannen met vrienden en familie. U kunt kiezen uit verschillende modellen, voor elk terras of tuin is er wel een vuurtafel te koop. Vuurtafels zijn ideaal voor een avondje lang buiten zitten.

Wat is een vuurtafel?

Vuurtafel is een buitenverwarming voor terras, tuin of balkon die op gas werkt. Bij sommige vuurtafels worden gasflessen 4 tot 11 kg propaan-butaangas in vuurtafels zelf weggewerkt. Bij andere buiten vuurtafels wordt de gasfles achter de tafel verborgen. Propaan-butaan gasflessen zijn standaard te verkrijgen bij bijna elke campingwinkel. De vuurtafels werken alleen met een 30mbar gasdrukregelaar. Accessoires die nodig zijn voor buiten vuurtafels zijn inbouwbranders, glazen ombouw, hoes en keramische boomstammetjes. Een vuurtafel is een blikvanger en brengt warme gezelligheid buiten. Bij het zien van een vuurtafel is de sfeer al snel goed. U kunt ze kopen in verschillende maten. Waardoor een kleine tuin, terras of balkon warm en gezellig gemaakt kan worden.

Veiligheid van een buiten vuurtafel.

U moet weten dat een gasfles nooit liggend gebruikt mag worden! Een veilige buiten vuurtafel heeft een goed gekeurde gasslang, een goed werkende gasdrukregelaar en moet voorzien zijn van een thermo elektrische beveiliging om oververhitting te voorkomen. De waakvlam zorgt voor beveiliging, als de waakvlam uitgaat, sluit het de gastoevoer af en gaat het vuur direct uit. Vuurtafels hebben vlammenbakken die hittebestendig zijn en een afgesloten deksels tegen weersomstandigheden. Buiten vuurtafels hebben een regelknop voor het regelen van de vlamhoogte en een isolatie beschermkap over bedradingen.

Welke model buiten vuurtafel kiest u?

Vuurtafels bepalen de sfeer op uw terras of in uw tuin niet alleen door de warme vlammen, maar ook door vormgeving. Er zijn buiten vuurtafels van aluminium, een robuust houten uiterlijk, steigerhout en natuursteen. U kunt voor een rond model kiezen, vierkant of rechthoekig. Het is aangenaam om bij een loungehoek een buiten vuurtafel te plaatsen. Ziet u het al voor zich de gezellige lange avonden buiten te zijn en niet naar binnen te hoeven wanneer de zon ondergaat? U hoeft nu geen gesprekken onderbreken, omdat er een van uw gasten het koud krijgt en liever naar binnen gaat. Ideaal om buiten bij de vuurtafel samen gezellig lang te kletsen. U kunt een vuurtafel eventueel op maat laten maken voor uw terras, tuin of balkon.

Onderhoud van buiten vuurtafel

Een buiten vuurtafel heeft weinig onderhoud nodig. Eenmaal per jaar de steentjes voorzichtig verwijderen en de haard goed schoon blazen is nodig. U kunt het schoon blazen met een compressor of met een stofzuiger alle vuil opzuigen. Daarnaast moet u de gasslang en het rubber van de gasdrukmeter controleren. Deze moeten eens in de drie jaar vervangen worden (gasslang en rubber gasdrukmeter). U kunt een speciale hoes aanschaffen om een buiten vuurtafel mee af te dekken. De meeste buiten vuurtafels zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zowel tegen kou als zomerse hitte.

Bron: Woning inrichting online

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden