Rotan meubelen kopen

Rotan meubelen kopen

Voorheen waren meubelen die van rotan waargemaakt erg populair. Echter, de laatste jaren is de populariteit wat afgenomen. En dat hartstikke zonde, want rotanmeubelen kunnen de uitstraling van je interieur namelijk flink verrijken!

Wat is rotan eigenlijk?

Rotan is een soort liaan die in de tropen groeit. De liaan kan worden gebruikt voor de productie van allerlei verschillende soorten rietsoorten waarmee rotanmeubelen worden gevlochten. Het bijzondere van rotan is dat de liaan meerdere soorten vlechtmaterialen in een bevat. Zo is het binnenste gedeelte erg populair voor stoelenmatters die meubelen met pitriet willen maken. Pitriet is dus het binnenste gedeelte van een rotanstengel.

Doordat de liaan meerdere soorten vlechtmaterialen bevat en er op die manier dus verschillende soorten meubelen van kunnen worden gevlochten, is rotan een verzamelnaam geworden voor alle vlechtmaterialen die uit de liaan voortkomen.

Aandachtspunt bij de aanschaf van rotanmeubelen

Wanneer je rotanmeubelen gaat kopen, is het in eerste instantie natuurlijk belangrijk dat de meubelen bij de rest van je interieur aansluiten. Daarnaast is het zo (omdat rotan een natuurproduct is) dat er scherpe randjes op de meubelen kunnen zitten. Dat is niet fijn voor dunne kleding, zoals bijvoorbeeld panty’s.

Wanneer je dus een rotanmeubel op het oog hebt, is het aan te raden om even te voelen of er geen scherpe randjes op zitten. Voor de zekerheid kun je er ook nog voor kiezen om zitkussens voor je meubelen te kopen. Dat is overigens niet alleen bevorderlijk voor het zitcomfort en het tegengaan van beschadigingen aan je kleding. Met zitkussens voorkom je ook dat er zich vuil zich tussen alle kiertjes van het materiaal gaat ophopen.

Rotanmeubelen herstellen

Wanneer je een rotanmeubel gaat kopen, ga je er natuurlijk vanuit dat je er lang plezier van zult hebben. En dat ga je ook krijgen! Het vlechtmateriaal is namelijk zeer duurzaam en kan jarenlang meegaan. Echter, op de duur kan het natuurlijk een keer voorkomen dat het materiaal versleten raakt of dat er wat rieten stengels afbreken.

In dat geval is het goed om te weten dat er bedrijven zijn die zich gespecialiseerd hebben in het herstellen van meubelen die van rotan zijn gemaakt. Je kunt daarvoor terecht bij een zogenoemde stoelenmatter om je meubelen te laten herstellen. Of dat nu je zitting of je rugleuning is, het kan vaak worden hersteld of zelfs worden vervangen. Een stoelenmatter die veel ervaring heeft in het repareren van rotan meubelen vind je via dit webadres: https://www.rotanblees.nl/rotan-stoelmatter.

Reacties zijn gesloten.