Richt je huis tropisch in met deze 4 tips

Richt je huis tropisch in met deze 4 tips

Mensen zijn over het algemeen graag in de natuur. Toch is er soms niks lekkerder dan na een zware dag werk of school rustig tv te kijken op de bank. Het mooiste is dat je deze twee dingen in jouw huis kan samenvoegen. Met echte planten kan dit nog wel eens lastig gaan worden. Vaak kunnen deze planten niet zonder zonlicht of zijn ze niet geschikt voor de kamertemperatuur. Sinds een paar jaar is voor dit een oplossing gevonden. Het gebruiken van superrealistische kunstplanten. Deze nepplanten zijn tegenwoordig visueel bijna niet meer te onderscheiden van de echte versie. Hoe richt jij je huis tropisch in? Hier 5 tips.

 

Tip 1 – Schilder je huis een goede kleur

Om te beginnen is het altijd een goed idee om te kijken hoe je huis er op dit moment uit ziet. Stel jezelf de vraag of het mooi zou matchen met de planten die je er zou willen plaatsen. Het belangrijkste is dat de kleuren van je woning goed kunnen met de kleuren van de kunstplanten. Zo niet, dan kan je je meubels en muur natuurlijk altijd schilderen of behangen. Kleuren als wit, zwart en groen staan meestal wel bij een tropische inrichting. Online zijn veel voorbeelden te vinden voor een leuke kleur. Hier kan je ook terecht voor goede ideeën voor een design.

 

Tip 2 – Kies goede meubels

De meubels in je huis moeten misschien wel vernieuwt. Houten meubels passen altijd goed bij tropische planten. Dus kijk hierna. Een grote stoffen stoel kan een huis soms wat oubollig maken. De meubels spelen een grote rol in wat voor gevoel je bij je huis krijgt. Het is dus cruciaal om meubels te kiezen waar jij je goed bij voelt. Een enkel meubelstuk kan plaatje al heel erg veranderen.

 

Tip 3 – Maak een design

Misschien wel het belangrijkste voordat je de kunstenplanten gaat bestellen, is het maken van een design. Waar komen alle meubels en welke planten komen waar? Wees duidelijk en maak een duidelijke plattegrond zodat je later hier geen fouten in gaat maken. Kunstplanten voor binnen kunnen jouw huis helemaal maken zoals jij dat wilt. Meet van tevoren ook alles om. Bestel jij een kunststof boom en kom je er later dan achter dat het niet past? Dan zou dat erg zonde zijn. Zoals eerder aangegeven zijn er online veel verschillende designs te vinden. Haal hier je ideeën vandaan. Hoe je handig een design kan maken kan je hier ook vinden.

 

Tip 4 – Kies de gewenste kunstplanten

Verschillende websites bieden jou kunstplanten aan. Zo heb je hele goedkope kunstplanten. Deze zien er meestal minder realistisch uit dan de duurdere varianten. Voor een mooi plaatje word je wel aangeraden de beste te kopen. Je kan van alles vinden van grote kunstbomen tot de kleinste vetplantjes. Meestal is er wel een categorie aan te klikken die je naar de tropische kunstplanten leidt.

Reacties zijn gesloten.