Pimp mijn tuin. Tips en tricks

Pimp mijn tuin. Tips en tricks

De herfst en wintermaanden staan weer voor de deur. Dit betekent dat de bladeren weer van de bomen zullen vallen en de tuin weer een hele andere sfeer krijgt. Deze maanden zijn als het ware rust maanden voor uw tuin. Dit betekent echter niet dat u bij de pakken neer kan gaan zitten. Ook deze ‘rust’ periode vergt enkele inspanning, anders overleeft de tuin wellicht de seizoenen niet. Naast de persoonlijke verzorging van uw tuin, kunt u de tuin ook een beetje pimpen om de warme sfeer terug te laten komen. Hier zou eventueel een aanhangwagen voor gehuurd kunnen worden.

Verzorging

Tijdens de maanden september tot en met november kunt u uw tuin het beste voorbereiden op de wintermaanden. Het lijkt misschien een beetje aan de vroege hand, maar dit is de periode dat de tuin zich voorbereid op zijn ruststand.

September

Dit is de periode dat de laatste uiterlijke verzorging gedaan moet worden. Zo kunt u uw hagen nog één laatste keer snoeien, zodat zij in de winter hun rust kunnen pakken. Daarnaast moeten dode bloemen uit uw tuin verwijderd worden en moeten de bloemen in potten/bakken meststoffen toegediend krijgen.

Oktober

In deze maand vinden veel voorbereidingen voor het lente seizoen plaats. U kunt bijvoorbeeld uw tuin alvast beplanten met planten, zoals sneeuwvlokjes, die in het voorjaar zullen gaan bloeien. Naast voorjaarsplanten, kunt u ook uw bomen en struiken gaan planten. De rozenstruiken kunnen bijvoorbeeld tot eind maart gepland worden.

November

De laatste klusjes worden meestal uitgevoerd in november. Het gras hoeft niet meer gemaaid te worden, maar veeg wel de afvallende bladeren even bij elkaar en ruim deze op. Haal uw bloempotten en bakken naar binnen (of in het hok). Dit is ook de maand dat u wat nieuwe tuinaccessoires kan aanschaffen die mooi bij het winterseizoen passen. Zoek in de catalogus van uw favoriete winkel de dingen uit die u leuk vindt. Mocht het niet in de auto passen, kunt u een aanhanger huren zodat uw producten makkelijk vervoert kunnen worden. Ook zou u alvast tuinaccessoires voor de lente maanden in kunnen slaan. Meestal vlak voor de winter, hebben tuincentra een grote sale op producten. Dit is dan altijd een kijkje waard.

Dus ondanks dat de tuin in de wintermaanden in de ruststand gaat, betekent dat niet dat er niets aan hoeft te gebeuren. Door uw tuin goed voor te bereiden om het seizoen zal uw tuin een gelukkig en gezond leven leiden.

Reacties zijn gesloten.