Ontdek de charme van dennenhout voor je tuin

Ontdek de charme van dennenhout voor je tuin

Dennenhout is een zachte houtsoort die afkomstig is van naaldbomen. Dit soort tuinhout staat meestal bekend onder de namen vurenhout en grenenhout. De toepassingen van vuren en grenen zijn eindeloos en uiterst geschikt voor alle vormen van tuindecoratie, zoals bijvoorbeeld tuinbanken en prieeltjes.

 

Populair tuinhout voor tal van tuintoepassingen

 

Grenen en vuren behoren tot de zachte houtsoorten en geïmpregneerd grenen en vuren hebben wel een levensduur tot 10 jaar. Grenenhout heeft een lichte kleur met een rodere structuur en wordt ook gekenmerkt door heel wat noesten, wat ideaal is voor tuinprojecten die een meer robuustere uitstraling wensen. Vurenhout heeft een iets warmere tint en een ruwere houtstructuur. Daarnaast worden grenen- en vurenhout ook gebruikt voor tal van toepassingen en constructiewerken binnenshuis.

Zowel grenen als vuren is een populaire houtsoort voor heel wat toepassingen in de tuin. Het zijn beiden houtsoorten die zich makkelijk laten behandelen en ze kunnen geïmpregneerd worden tot in de kern, waardoor ook hun duurzaamheidsgraad stijgt. Ook zijn vuren en grenen uitermate geschikt voor eigen bouwprojecten in de tuin omdat het hout gemakkelijk te schaven en zagen is. Ook het spijkeren, schroeven en lijmen van grenen en vuren is helemaal geen probleem.

 

Esthetische afwerking voor de tuin

 

De populariteit van grenen- en vurenhout heeft ook te maken met de charme die het hout uitstraalt, zeker wanneer het hout gebruikt wordt voor tuinprojecten. Denk hierbij aan een grenen of vuren schutting of een charmant tuinhuisje vervaardigd uit grenen.

Het is ook belangrijk om ook even te kijken naar het groeigebied. Grenen en vuren afkomstig van bomen uit Midden-Europa groeien sneller dan het hout dat afkomstig is van bomen uit Scandinavië. Scandinavisch grenen- en vurenhout zal dus automatisch ook een hogere duurzaamheidsgraad hebben én er zal ook een hoger prijskaartje aan vastzitten.

Reacties zijn gesloten.