Met dubbel glas bespaar jij energie!

Met dubbel glas bespaar jij energie!

Laat jij altijd nog het licht aan of maakt jouw verwarming overuren? In veel huishoudens wordt er nog veel energie verspild. We leven in een wereld waar we steeds bewuster worden van de klimaatveranderingen. Tijd dus om ons huis ook duurzaam te maken! De vraag is dan nog: hoe pak je dit aan? Met een hele gemakkelijke en duurzame oplossing, zoals het plaatsen van dubbel glas!

Isolerende werking

Als je energie wilt besparen in je huis, is dubbel glas onmisbaar in je huis! Dit is vanwege de isolerende werking van dit type glas. Je vraagt je vast af hoe dit kan? Dit komt doordat dubbel glas bestaat uit twee glasplaten. Tussen deze glasplaten bevindt zich lucht of edelgas, waardoor de warmte in het huis beter wordt vastgehouden. Kortom, als jij je huis aan het opstoken bent, gaat dit voortaan niet meer via het glas verloren!

Soorten

Je hebt verschillende soorten dubbel glas. Een bijzonder type dubbel glas is HR++ glas (Hoogrendementsglas). Deze glassoort is heeft een speciale metaalcoating, wat tot gevolg heeft dat het reflecteren van de warmtestraling niet verloren gaat. Hierdoor isoleert deze beglazing nog 2,5 keer beter dan gewoon dubbel glas. Dit is een groot verschil in effect!

Energie- en Kostenbesparend

Doordat er veel minder warmte verloren gaat in je huis, hoef je minder hard te stoken. De centrale verwarming kan dus een tandje lager, zonder dat je dat voelt. Voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis met 20 m² aan glaswerk, bespaar je op je energierekening tot 120 euro per jaar met HR++ vergeleken met normaal dubbel glas. Als je dit vergelijkt met enkele beglazing kan dit wel oplopen tot 260 euro per jaar! Dit is fijn voor de portemonnee en voor het milieu!

Als jij je huis dus energiezuiniger en duurzamer wilt maken, is dubbel glas bestellen voordelig. Deze vorm van verduurzamen, kost weinig tijd, geld en rommel. Verder kan je natuurlijk ook op andere manieren je huis verduurzamen, door bijvoorbeeld goede muurisolatie en met zonnepanelen. Verduurzamen van je huis heeft een positief effect op de waarde van je huis en daarnaast maakt jij de wereld weer blij!

Reacties zijn gesloten.