Met deze tips koop jij je eerste artistieke tuinbeelden voor je voor- of achtertuin

Met deze tips koop jij je eerste artistieke tuinbeelden voor je voor- of achtertuin

Heb je een geweldige onderhoudsarme tuin, maar lijkt het net of er nog iets mist? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om prachtige beelden aan je tuin toe te voegen. Beelden in de tuin geven je tuin direct een artistieke en chique uitstraling. Het ligt net aan het type beeld of je er ook een beetje humor, meer leven en speelsheid mee in de tuin kunt creëren. Op deze pagina lees je hoe je erachter komt welk type beeld het beste bij je past. Daarnaast leer je op welke manier je voor een beeld in de tuin kunt kiezen, die ook nog eens functioneel inzetbaar is voor de natuur.

Wat voor type beeld past het beste bij jou in de tuin?

Ben je op zoek naar een bijzonder beeld dat je tuin helemaal afmaakt? Dan kun je vaak uit veel verschillende soorten en collecties kiezen. Tuinbeelden zijn al jarenlang erg populair en daarom ook in iedere vorm, kleur en maat beschikbaar. Je kunt zelfs uit verschillende materialen kiezen. Heb je geen idee welk soort tuinbeeld bij je past, dan zou je bijvoorbeeld voor een borstbeeld, mariabeeld, artistiek beeld, themabeeld of dierenbeeld kunnen kiezen. Heb je bijvoorbeeld een kunstgras tuin met veel Japanse beplanting? Dan zou je voor een Japans beeld kunnen kiezen. Heb je een moderne tuin? Kies dan voor een artistiek en strak beeld. Bekijk vooral wat je zelf mooi vindt en wat jij bij je eigen tuin vindt passen.

Op welke manier kun je diervriendelijke beelden in je tuin verzorgen?

Hoe gaaf is het om meer natuur in je tuin te krijgen? En met meer natuur worden meer wilde dieren van Nederlandse bodem bedoeld. Wist je dat het plaatsen van een vogeldrinkbak beton ervoor kan zorgen dat je tuinvogels in je tuin kunt krijgen? De vogeltjes zijn er in alle kleuren, vormen en maten. Beeld je eens in dat je s’ochtends wakker wordt door het prachtige lied van de merel, het gekwetter van de koolmees en huismus of het ge-oe van een bosuil? Door er alles aan te doen om je tuin zo diervriendelijk mogelijk te maken, kun je zelfs egels, vossen, reeën, eekhoorntjes of dassen naar je tuin halen.

Een vogeldrinkbak is ideaal voor de kleinere tuinvogels. Zij gebruiken dit in de zomer als drinkbak en direct ook als mini vogelspa, door er lekker in te badderen. Wanneer je vanaf je terras naar de spetterende vogels kijkt, geeft dit je vast een blij en rustgevend gevoel. 

Reacties zijn gesloten.