Tuincentrum wierden

Leuke bloempotten voor buiten

Leuke bloempotten voor buiten

Geplaatst op

Een makkelijke manier om je tuin op te fleuren zijn bloempotten. Bloempotten hebben tegenwoordig een modieuze en statige uitstraling. Het is even beeldbepalend van uitstraling van het meubilair. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een buiten bloempot? En wat zijn de voordelen van een grote bloempot? 

Bloempot voor buiten kopen 

Het kopen van een bloempot is veel lastiger als dat je misschien in de eerste plaats dacht. Want jouw plantjes kunnen het begeven als je bijvoorbeeld niet het juiste formaat bloempot hebt. Ook moet jij van tevoren dingen goed bedenken. 

  • Als eerst moet je bedenken wat je wil. Wil je een grote pot? Of wil je juist een kleinere en er dan meer van hebben? En welke plaats wil jij deze pot plaatsen in je tuin? Denk hier goed over na voordat je naar de winkel gaat. 
  • Kies het juiste formaat bij de juiste soort plant. Niet elke plant past namelijk in elke bloempot. Misschien wel van diameter, maar dit zegt niet veel. Je moet goed onderzoeken hoe de wortels groeien. Sommige planten, neem maar als voorbeeld een rozenstruik. Die groeien boven de grond veel minder ver als onder de grond. De wortels zijn minimaal 2 keer zo groot als de hoogte van de plant. Daarom is het verstandig om een langwerpige bloempot te kopen bij zulke planten. 
  • Bedenk welk materiaal je wilt, ga je juist voor praktisch of juist voor iets dat juist onderhoud vrij is. Kunststof bloempotten voorkomt uitdroging van je planten. Terracotta is een materiaal dat veel water in zich opneemt. Zo is het moeilijk in te schatten of de plant genoeg water heeft gehad.  

Voordelen van bloempotten je tuin 

Wat zijn nou de voordelen van potten in je tuin. Potten in je tuin geven net iets meer aan je tuin. Denk maar bijvoorbeeld aan die luxe uitstraling die je wilt creëren. Of juist meer die gezelligheid door meerdere planten in je tuin te zetten. Ook zijn bloempotten onderhoudsvriendelijk dan dat je een groot veld hebt met verschillende planten.  

Vullen van bloempotten 

De bloempotten moet je voor een derde vullen met grind of Hydro korrels. Dit zorgt er namelijk voor dat er water blijft hangen als reserve. De rest van het water word daarna langzaam afgevoerd. Als volgt gooi je daar een laagje potgrond op. Het is verstandig om de kluit eerst onder te dompelen in water zodat het wat beter vast komt te zitten tussen het potgrond. Neem één plant die alle “aandacht” trekt. Deze plant is iets groter en heeft ook de grootste wortels. Daarnaast kan je natuurlijk naar wens kleine planten poten.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden