Tuincentrum wierden

Kan een gietvloer in een tuin gemaakt worden?

gietvloer

Kan een gietvloer in een tuin gemaakt worden?

Geplaatst op

Een zentuin is erg populair en er zijn verschillende designs die je daarin kunt realiseren. In deze tuin komen veel mensen tot rust. Meestal zien we een ontwerp dat afgeleid is van vormen uit Japan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen die de zentuin omarmen, een bovengemiddelde interesse laten zien in de Aziatische cultuur. Iets wat we in het Westen sterk waarderen is de industriële stijl en de gietvloer die daar mee verbonden is. Kun je het Oosten en het Westen samenbrengen door in een zentuin een gietvloer te realiseren? Wij denken van wel. Kijk snel verder en doe je voordeel met deze tuintips.

De betonlook vloer in je tuinhuis

Een betonnen vloer is behoorlijk populair, bijvoorbeeld als deze te vinden is in een industrieel of minimalistisch design. Dan komt de vloer echt mooi tot zijn recht en zorgt voor die onvervalste fabrieksesthetiek. Toch brengt dit type vloer een aantal problemen met zich mee:

  • De vloer is stoffig
  • Scheurt door werking bij warm en koud
  • Voelt hard en koud aan
  • Moet gelegd worden op een strakke ondergrond

Deze punten kun je vermijden met de betonlook vloer, dit type vloer is gemaakt van kunststof en is veel gemakkelijker op een minder egale vloer te gieten. De andere problemen heeft dit laatst type vloer niet, deze kan goed tegen water is flexibel en voelt een stuk comfortabelere aan. Het is een ideale vloer om te combineren met vloerverwarming. Een betonlook vloer is ideaal voor in je tuinhuis of serre, zo kun je optimaal genieten van de zenlook van je tuin. Stel jezelf eens voor: het turen in de zentuin, genieten van je waterval, Boeddha’s en prachtige stenen patronen die je aanharkt in een bewegingsmeditatie (hier kun je veel online over vinden). Hier en daar wat planten en je hebt een paradijselijke plek weten te realiseren. Een gietvloer kan dus wel degelijk in tuin gerealiseerd worden.

Gietvloer en pergola

Wanneer je een pergola in je tuin wilt maken, natuurlijk in Japanse sfeer, dan is het mogelijk om te kiezen voor een betonnen vloer of een betonlook vloer. Voor buiten kun je misschien een lagere comfortstandaard aanhouden en daarom prima kiezen voor een betonnen vloer. Onder een pergola staat een betonnen vloer erg mooi en niet alleen in een zentuin, maar ook in een mediterraanse tuin doet de vloer het goed.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden