Hoe je zwembad te onderhouden in de winter

Hoe je zwembad te onderhouden in de winter

Als de dagen korter worden en de nachten langer en kouder worden moet je het buitenbad afsluiten en winterklaar maken. Een buitenbad kan je namelijk niet aan zijn lot overlaten en moet je weer gebruiksklaar maken voor de lente. Hier geven we enkele tips over hoe je daaraan het beste begint en waar je zoal op moet letten.

1. Wat steeds moet gecontroleerd worden is de ph waarde van het water. Je moet ervoor zorgen dat die steeds rond de 7,5 ligt. Als de waarde lager is moet je een verzuurder toevoegen.
2. Als ook de chloorwaarde moet gecontroleerd worden. Voor de bescherming tegen algen kan je het best een winterproduct gebruiken.
3. Wat ook aangeraden is tegen de groei van algen is een 6 uur per dag pompen. Op die manier voorkom je de groei.
4. Wat ook nodig is om het zwembad te controleren op lekker. Hoe kan je dat doen? Dat doe je door de skimmer uit te zetten en het water te laten zakken tot 20 cm onder de skimmer.
5. Ook de zwembadafdekking moet onder handen genomen te worden. Dat is uiteraard ook heel belangrijk. Voor je de zomerbedekking binnenshuis legt dien je hem schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger, het spreekt vanzelf dat hij goed droog moet zijn voor je hem binnen legt. Ook de spanning is uiteraard evident als de winterbedekking word aangebracht op het zwembad.

De voorbije stappen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat ook volgend jaar u optimaal kan genieten van uw zwembad!
Het is net als met veel andere dingen, je moet het zwembad regelmatig en goed onderhouden en dan komt alles wel in orde!
Wat je natuurlijk ook kan doen is een zwembad bedrijf inschakelen, maar het zelf doen is echt niet Zo ingewikkeld, je bespaart gemakkelijk 100 euro en misschien kan je de kinderen inschakelen in ruil voor een extra zal centje?

Reacties zijn gesloten.