Hoe maak je de tuin aantrekkelijk voor kinderen?

Hoe maak je de tuin aantrekkelijk voor kinderen?

Vroeger was het een stuk gewoner om lekker naar buiten te gaan voor kinderen en in de buurt te gaan spelen tot de zon ondergaat. Zeker in deze bijzondere periode met het coronavirus wordt er steeds minder op straat buiten gespeeld. Kinderen spelen steeds minder buiten en door een aantrekkelijke tuin te creëren voor je kind of kinderen kan dat ervoor zorgen dat ze meer de neiging hebben om naar buiten te gaan.

Het aanschaffen van een zandbak

Als je genoeg ruimte hebt in je tuin kun je ervoor kiezen om een zandbak aan te schaffen. Kinderen vinden het vaak geweldig om met lekker weer in het zand te spelen. Ze kunnen zowel buiten zijn in de zon als lekker creatief te werk gaan. In een kindvriendelijke tuin is een zandbak de ideale investering. Een kinderzandbak neemt niet al teveel ruimte in en kan veel gebruikt worden. Kinderen kunnen zich hier vaak uren in vermaken en je kunt er van alles bijkopen om het spelen in de zandbak leuker te maken. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het zand schoon blijft, kinderen hebben namelijk nogal de neiging om spullen in hun mond te stoppen. Als er rommel in het zand ligt kan dit zorgen voor gezondheidsklachten en dit wil je natuurlijk vermijden. Ook is het belangrijk om je zandbak op een plek te plaatsen waar die goed overdekt staat. Zo zorg je bijvoorbeeld voor dat er geen katten in kunnen poepen of andere rommel in de zandbak belandt.

Een trampoline in je tuin plaatsen

Nog zoiets als een zandbak waarmee kinderen zich uren mee kunnen vermaken is een trampoline. Kinderen hebben vaak een hele hoop energie en rondspringen zorgt ervoor dat ze de energie goed kwijt kunnen. Er zijn een hoop goedkope trampolines te vinden online. Zo hoef jij geen fortuin uit te geven aan een leuke tuin voor je kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een Salta trampoline kopen. Deze trampolines zijn van een goede kwaliteit en kosten toch niet zo heel veel. Als je nog jonge kinderen hebt is het misschien wel verstandig om een trampoline aan te schaffen met een net eromheen. Zo hoef jij niet de hele tijd in de gaten te houden wat er allemaal gebeurd. Daarnaast is de kans gewoon een stuk kleiner dat er ongelukken gebeuren bij het springen.

Zorg voor genoeg kleur in de tuin

De meeste kinderen vinden het een stuk leuker om in een omgeving te zijn die een hoop kleur bevat. Waar volwassenen het misschien fijner vinden om in een wat rustigere omgeving te ontspannen is het voor kinderen vaak anders. Kinderen kijken hun ogen uit naar al die verschillende kleuren en zullen de tuin hierdoor als een stuk gezelliger ervaren. Een grauwe tuin met alleen maar groen en bijvoorbeeld steen en hout nodigt kinderen niet altijd uit om lekker buiten te gaan spelen. Door een aantal kleurige bloemen te plaatsen in je tuin kun je de kans dat je kinderen lekker buiten gaan spelen misschien iets vergroten.

Reacties zijn gesloten.