Hoe kun je je tuin goed laten aansluiten op het interieur?

Hoe kun je je tuin goed laten aansluiten op het interieur?

Je tuin is het verlengde van je woning? Dit nemen de woontrends helemaal letterlijk! Als je het goed aanpakt, zie je bijna de overgang tussen je woning en je tuin niet meer. Groen loopt van binnen naar buiten, en dit wordt nog eens versterkt door middel van grote glaspartijen tussen de woonkamer en het terras. Wij geven jou alvast een aantal tips voor als je deze woontrends wilt volgen.

 

Kies voor binnen en buiten dezelfde planten.

Als je keuken, je kantoorruimte of je woonkamer aansluit op je tuin, gebruik dan dezelfde planten die je binnen en buiten plaatst. Denk bijvoorbeeld aan cactussen, palmen of planten met grote bladeren. Zo creëer je een doorlopend effect tussen binnen en buiten.

 

Dezelfde vloer voor binnen en buiten en daarbij grote schuiframen

Als je nieuw bouwt of verbouwingen doet, denk er dan aan om voor het terras dezelfde vloertegels te kiezen als je binnen liggen hebt. Met een groot schuifraam versterk je het gevoel dat je zomaar van binnen naar buiten loopt.

 

Laat je muur doorlopen

Heb je aan één of meer kanten van de tuin een muur (zoals in een rijhuis bijvoorbeeld)? Kies dan voor dezelfde kleur binnen als buiten. Opnieuw krijg je het gevoel dat je kamer gewoon tot buiten doorloopt.

 

Kies voor ‘echte’ meubelen voor buiten

De woontrends geven het duidelijk aan: we gaan meer en meer naar buiten om te leven. Kies daarom voor ‘echte’ meubelen voor in je tuin. Waar men vroeger gewoon wat plastiek stoelen buiten plaatste om in de zon te zitten, kiezen we nu voor heuse loungezetels, een eettafel en stoelen voor de tuin. Als je hierbij kiest voor dezelfde stijl als je binnen-meubelen, dan heb je hier nogmaals een mooie aansluiting met binnen.

 

Gezelligheid binnen en buiten

Kies voor de aankleding van je buitenmeubelen dezelfde stijl en kleuren als binnen. Ga voor dezelfde verlichting. Ben je de gelukkige eigenaar van een overkapping in de tuin? Dan kun je het nog gezelliger maken met tapijten en kussentjes. Binnen wordt buiten, buiten wordt binnen: dit is dé woontrend!

Reacties zijn gesloten.