Een vijver aanleggen? Hier moet je op letten

Een vijver aanleggen? Hier moet je op letten

Het is een droom van veel mensen: een vijver in de tuin. Vijvers zijn stijlvol en geven de tuin een parkachtige uitstraling. Vijvers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Elk soort vijver bestaat uit andere onderdelen. Op het gebied van vijvers is het aanbod groot en de mogelijkheden eindeloos, waardoor het heel lastig kan zijn om een keuze te maken. Wij geven je een aantal tips.

De juiste vijver voor jouw tuin

Op het gebied van vijvers zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je onder andere kiezen voor:

  • Een zwemvijver: Met een zwemvijver heb je zowel een zwembad als een vijver in de tuin
  • Een visvijver: Visvijvers zijn puur gericht op het houden van vissen
  • Een terrasvijver: Een kleinschalige, ondiepe, decoratieve vijver die het terras een exotische uitstraling geeft
  • Een natuurvijver: Een rijk beplante vijver waarbij de ecosystemen van de natuur centraal staan. Kunstmatige vijversystemen, zoals een vijverpomp, krijgen hier geen plaats
  • Een spiegelvijver: Een spiegelvijver is een ondiepe, kleine vijver met een strakke vorm. Het ondiepe water zorgt ervoor dat de zon en de wolken optimaal weerspiegeld worden, waardoor jouw tuin optisch groter lijkt

Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om de duidelijk te krijgen waarom je een vijver aan wilt leggen, waar in de tuin de vijver wordt aangelegd en hoe groot de vijver kan zijn. Zoek vervolgens een soort vijver die het beste bij de antwoorden op deze vragen past.

De juiste vijverpomp

Wil jij jarenlang kunnen genieten van jouw vijver? Dan is een goed vijversysteem met een krachtige vijverpomp van groot belang. Een vijversysteem houdt jouw vijver schoon en gezond, zodat de planten en de dieren in de vijver in leven blijven en de vijver een frisse uitstraling blijft behouden. Wil jij een vijver aan laten leggen? Met een goede vijverpomp kan jij jarenlang onbezorgd genieten van jouw vijver.

Zelf een vijver aanleggen of het aanleggen van een vijver uitbesteden

Heb jij veel ervaring met het werken in de tuin, ben je handig, beschik je over alle materialen die nodig zijn om een vijver aan te leggen en ken je mensen die je eventueel kunnen helpen met het aanleggen van de vijver? Dan is het mogelijk om, met een goede planning, de vijver zelf aan te leggen. Heb je echter twee linkerhanden en weinig kennis van tuinieren? Dan is het beter om het aanleggen van de vijver over te laten aan een ervaren hoveniersbedrijf. Zo weet je zeker dat jouw vijver op de juiste wijze wordt aangelegd en jij er jarenlang van kunt genieten.

Reacties zijn gesloten.