Drie manieren om jouw tuin te beregenen

Drie manieren om jouw tuin te beregenen

Wil jij ook op warme, zonnige dagen genieten van een prachtige frisgroene tuin? Dan is het belangrijk om de tuin regelmatig te beregenen. Door de tuin te beregenen voorkom je dat er in jouw tuin een watertekort ontstaat. Er zijn veel verschillende manieren om een tuin te beregenen. Zo kan je er voor kiezen om de tuin met de hand te beregenen, maar zijn er ook allerlei zeer uitgebreide beregeningssystemen beschikbaar, die in de tuin ingebouwd kunnen worden. Wij hebben drie beregeningsmethodes voor je op een rijtje gezet.

De tuin met de hand beregenen

De meest bekende manier om een tuin van water te voorzien is door deze met de hand te beregenen. Met de hand beregenen houdt in dat de tuin wordt beregend met behulp van een gieter. Het is mogelijk om deze gieter te vullen met kraanwater, maar je kunt er ook voor kiezen om een regenton aan te sluiten op de dakgoten, zodat je de gieter met regenwater kunt vullen. Ligt er in de buurt van jouw tuin een kanaal of een brede sloot? Dan kan je er uiteraard ook voor kiezen om daar jouw gieter te vullen.

De tuin beregenen met een beregeningspomp

Wil jij jouw tuin op een eenvoudigere, minder arbeidsintensieve manier beregenen? Dan is een goede beregeningspomp onmisbaar. Een beregeningspomp is een pomp die water aanzuigt uit een waterbron. Dit kan een kanaal, sloot, grondwaterbron of waterreservoir zijn. Beregeningspompen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kan je kiezen voor een waterpomp met een brandstofmotor, een zelfaanzuigende pomp of een centrifugaalpomp. Is er geen elektriciteitsbron in de buurt? Dan is een waterpomp met een brandstofpomp de enige optie. Is er wel elektriciteit in de buurt? Dan kan je kiezen voor een zelfaanzuigende pomp of een centrifugaalpomp. Door een tuinslang op de pomp aan te sluiten wordt jouw tuin eenvoudig voorzien van water. En ben je klaar met het beregenen van jouw tuin? Dan kan je het systeem gewoon weer opbergen. Dat is wel zo makkelijk.

Het gemak van een ingebouwd beregeningssysteem

Wil jij, wanneer jouw tuin beregend moet worden, niet met een gieter heen en weer hoeven lopen of eerst een tijdelijk beregeningssysteem aan moeten leggen? Dan is een ingebouwd beregeningssysteem iets voor jou. Bij een ingebouwd beregeningssysteem hebben de beregeningspomp en de sprinklers een vaste plek. Het systeem kan worden ingeschakeld met de beregeningscomputer en bij luxere systemen is het zelfs mogelijk om in te stellen wanneer en hoe lang de tuin beregend moet worden.

Reacties zijn gesloten.