Dit moet je weten voordat je in de tuin gaat graven!

Dit moet je weten voordat je in de tuin gaat graven!

Wil jij je tuin een extreme make-over geven en een nieuw ontwerp realiseren? Dan is nu het moment! De zomer is net geweest en we hebben enorm kunnen genieten van het mooie weer. Hierdoor heb je goed in je hoofd wat je wel en niet goed vindt aan je tuin. Daarnaast is de grond niet bevroren en ben je op tijd voor het plantseizoen! Perfect moment voor die tuin make-over dus!

Wil je een nieuwe vijver aanleggen, een groot tuinhuis neerzetten of misschien wel een zwembad? Het is goed om dan even stil te staan bij de werkzaamheden die je gaat verrichten. Als er machinale graafwerkzaamheden aan te pas komen, is het goed om voorbereid te zijn. De Klic App helpt je hiermee!

Klic-melding

Een Klic-melding is wettelijk verplicht als je gaat graven met een machine. Namelijk sinds 2008 trad de WION wet in werking, ook wel bekend als de grondroerdersregeling. Dit verplicht particulieren en bedrijven om een Klic-melding in te dienen. Dit komt doordat onder de grond een uitgebreid netwerk licht van kabels en leidingen ligt. Het is dus van belang om te weten waar precies alles ligt. Als je een Klic-melding maakt, krijg je deze informatie en maak je geen (onherstelbare) schade.

Maar hoe doe je nu precies zo’n melding? Dit doe je bijvoorbeeld makkelijk op je tablet, laptop of smartphone! Bij het indienen van de melding, is je locatie van belang! Dit doe je door het adres van jouw huis in te typen of op de kaart je locatie te zoeken. Vervolgens geef je aan om wat voor soort werkzaamheden het gaat en hoe lang deze werkzaamheden zullen duren. In de meeste gevallen wordt zo’n aanvraag in één werkdag behandeld. Met de Klic App heb jij dus zo deze melding gemaakt en kun je met een gerust hart beginnen aan je geplande werkzaamheden. Eindelijk geen gedoe met vellen papier of ontelbaar veel bijlagen, maar nu overzichtelijk in een app! Met de Klic-melding aanvragen kom jij niet voor verrassingen te staan en realiseer jij jouw droomtuin!

KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

Reacties zijn gesloten.