De vraag naar metaal is de afgelopen jaren flink gestegen

De vraag naar metaal is de afgelopen jaren flink gestegen

Wanneer u uw pand of woning in Eindhoven een nieuwe uitstraling wilt geven, overweeg dan eens om een dak- en gevelbekleding van metaal te laten plaatsen. De vraag naar metaal Eindhoven is de afgelopen jaren flink gestegen. Niet alleen beschermd en isoleert metaal uw pand of woning, maar het geeft deze ook een frisse en karakteristieke uitstraling. Er bestaan veel verschillende metaalsoorten waar u uit kunt kiezen, denk bijvoorbeeld aan lood, zink, koper of aluminium. Al deze metaalsoorten hebben allemaal weer hun eigen unieke eigenschappen. Daarnaast zijn veel van deze materialen geschikt voor metaalbewerking. U kunt er dan voor kiezen om het materiaal te laten coaten, zagen, kralen, knippen, lassen of zetten.

 

Zink op maat is een stuk netter dan lassen.

De afgelopen jaren is het zetten van zink steeds populairder geworden. Doordat het plaatmateriaal middels een bankschroef, kantbank of zetbank in een andere vorm kan worden gebogen krijgt u een product dat precies naar de maten van uw dak is gemaakt. Zink is een veel gebruikt materiaal voor zetwerk omdat het ideale eigenschappen heeft. Zo is het een makkelijk te bewerken materiaal. Hierdoor kan vrijwel elke vorm gerealiseerd worden. Daarnaast heeft zink een extreem lange levensduur, is het ontzettend duurzaam en vereist het geen onderhoud. Een groot voordeel van zetwerk is dat de afwerking een stuk netter is dan bij lassen. Tevens is het ook minder tijdrovend.

 

Zink op maat wordt vooral toegepast voor dak- en gevelbekleding.

Zink op maat wordt vooral toegepast in de daken- en bouwindustrie. Voornamelijk voor dak- en gevelbekleding. Omdat zink zich eenvoudig laat bewerken wordt het toegepast voor veel verschillende producten. Zo worden er bijvoorbeeld afdakkappen, dakgoten, waterslagen, dakranden en daktrimmen van gemaakt. Onder normale omstandigheden heeft zink een levensduur van 50 jaar of meer. Zelfs na al deze jaren heeft het nog steeds dezelfde eigenschappen; het wordt niet broos, veroudert niet en is eenvoudig te repareren. En wanneer zink aan het eind van zijn levensduur is, is het nog 100% recyclebaar. Dit is een van de voornaamste redenen dat zink veel wordt toegepast voor zetwerk.

 

Meer weten over metaalbewerking in Eindhoven?

Bent u geïnteresseerd in metaal voor uw pand of woning? Of wilt u meer weten over metaalbewerking Eindhoven? Ga dan langs bij een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt. In de regio Eindhoven zijn veel vakmannen te vinden die met u mee kunnen kijken naar uw pand of woning en uw wensen hiervoor. Zij kunnen naar aanleiding van uw wensen verschillende metaalsoorten en toepassingen aan u laten zien en u meer informatie hierover geven of een materiaal aan u adviseren. Vrijwel altijd hebben metaalbewerkingsbedrijven in Eindhoven een machinepark in hun eigen beheer. Hierdoor kunnen zij producten snel bij u leveren en u de beste service bieden.

Reacties zijn gesloten.