De veelzijdigheid van schanskorven en steenkorven

De veelzijdigheid van schanskorven en steenkorven

Je hebt ze vast wel eens gezien, steenkorven. Steenkorven, ook wel schanskorven genoemd, zijn korven, gemaakt van gaas, gevuld met breukstenen. De vulling van de schanskorven is verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen. Zo is het tegenwoordig zelfs mogelijk om schanskorven te vullen met glas. Steenkorven zijn breed inzetbaar en worden mede daarom steeds populairder. Zo worden ze steeds vaker gebruikt als geluidswal langs snelwegen of beschoeiing langs een sloot of vijver én kunnen ze zelfs ingezet worden als gevelbekleding. Omdat schanskorven steeds populairder worden, hebben wij een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

Schuttingen

Een van de meest bekende manieren om schanskorven in te zetten is als schutting. Schuttingen van schanskorven kennen veel voordelen. Ten eerste zijn schanskorven bestand tegen een stootje. Zeker wanneer je de trotse ouders bent van een aantal kinderen, weet je dat het belangrijk is dat jouw tuin bestand is tegen het buiten spelen van kinderen. Kinderen voetballen graag in de tuin en waar de planken van een houten schutting kunnen breken zodra er een voetbal tegenaan wordt geschoten, kunnen schanskorven een voetbal makkelijk aan. Het tweede voordeel van schanskorven als schutting is het feit dat de schanskorven u voorzien van de nodige privacy. Houten schuttingen hebben meestal een doorkijkmogelijkheid. Bij een schanskorvenschutting is die kans aanzienlijk lager en kunt u ongestoord in uw tuin zitten.

Haarden

Schanskorven en steenkorven zijn niet alleen zeer geschikt als schutting. Ze kunnen ook gebruikt worden om een tuinhaard mee te maken. De mogelijkheden van een tuinhaard gemaakt van schanskorven zijn eindeloos. De tuinhaard kan gemaakt worden met of zonder ingebouwd vak voor het hout en je kunt kiezen uit een tuinhaard met of zonder dubbele wand. De tuinhaard kan bovendien verwerkt worden in de steenkorven schutting, waardoor u uw tuin een bijzondere twist geeft en het één geheel wordt.

Tuindecoratie

Schanskorven kunnen gebruikt worden als schutting en als tuinhaard, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Van schanskorven kun je de volgende tuindecoratie objecten maken:

  • Bloembakken (ook wel plantenkorven genoemd): De bloembakken gemaakt van schanskorven hebben een chique uitstraling en geven uw tuin een luxe sfeer
  • Plantenzuilen: Plantenzuilen hebben de kracht om bijzondere planten extra te accentueren en staan prachtig langs het tuinpad
  • Vuurkorven: Vuurkorven gemaakt van schanskorven zijn zeer geschikt om op lange zomeravonden gezellig buiten te zitten
  • Brievenbussen: Ontvang jouw post op bijzondere wijze
  • Pizza-ovens voor buiten: Bereidt jouw heerlijke pizza’s voortaan buiten in een unieke oven
  • Watervallen: Een waterval gemaakt van schanskorven is een echte eyecatcher die jouw tuin naar een hoger niveau kan tillen

Door te kiezen voor schanskorven kies je voor tuinmateriaal dat tegen een stootje kan en bovendien jouw tuin een unieke uitstraling geeft.

Reacties zijn gesloten.