Bedrijfstuin onderhouden: zelf doen of uitbesteden?

Bedrijfstuin onderhouden: zelf doen of uitbesteden?

Het is altijd prettig om wat groens te hebben staan. Ook als bedrijf creëert u uitstraling wanneer de planten en bloemen mooi zijn aangelegd. Doordat het er mooi uitziet, ontstaat er een goede entree voor bezoekers. Om dit zo te houden zult u de bedrijfstuin moeten onderhouden. U kunt hier zelf aan beginnen maar dit kunt u ook laten doen. Er gaat veel tijd inzitten en misschien houdt u er totaal niet van. Gelukkig zijn er mensen die dit met alle plezier voor u doen.

Ontvangst

Wanneer uw bedrijfspand wordt gebruikt om mensen te ontvangen, is het netjes om ervoor te zorgen dat de tuin in goede staat is. Dit kan aan de voorkant van uw gebouw zijn waar mensen parkeren maar ook kunt u een binnentuin hebben. Hier kunt u klanten mee naartoe nemen om even een kopje koffie te drinken. Het is in dat geval van belang dat de bedrijfstuin is onderhouden. Het heeft effect op de status van uw bedrijf.

Kan ik dit zelf?

Afhankelijk van de positionering van uw bedrijf kunt u deze keuze maken. Is het bedrijf zakelijk, dan is het netjes dat er veel groen aanwezig is. Bent u zelf erg handig, dan kunt u het zeker proberen. Bedenk wel dat het redelijk wat tijd vraagt en dat u er zo een dag mee bezig bent in uw eentje. Uiteraard is het afhankelijk van hoeveel groen u heeft staan. Weet ook of u zelf over goede apparatuur beschikt om alles te onderhouden.

Uitbesteden

Als wij praten over bedrijfstuinen onderhoud, zal hier door de seizoenen heen iets aan gedaan moeten worden. In een tuin staat redelijk wat natuur. Het is eenvoudig om hier mensen voor in te schakelen die het bijhouden. Er zijn genoeg mensen voor wie dit de dagelijkse kost is. Zij brengen ervaring met zich mee en maken er weer iets moois van. Het bespaart u tijd en moeite.

Keuze

Het komt erop neer dat u de bedrijfstuin moet laten onderhouden als u regelmatig klanten en bezoekers ontvangt. Bent u een kleiner bedrijfje waar weinig vreemden komen, ook dan kunt u het laten doen maar het is geen noodzaak. Als u het iets langer laat groeien dan normaal valt het weinig mensen op. Het zal daarom ook geen resultaat hebben op de maatschappelijke status van uw bedrijf.

Wat kan ik wel zelf doen?

Er zijn een aantal dingen die weinig tijd kosten en weinig moeite. Denk aan het gras maaien. Als u dit laat doen, brengt het extra kosten met zich mee terwijl het relatief eenvoudig is. Het is een simpele klus waar u weinig voor hoeft te doen. Maak er eventueel en een vrij uurtje voor samen met een collega, zodat er nog wat lol kan worden gemaakt.

Andere dingen als snoeien, onkruid weghalen en schoffelen, nemen meer tijd in beslag. Het is dan ook prettiger om dit te laten doen. Zo houdt u uw pak schoon en raakt u niet helemaal bezweet.
Uiteraard kunt u het gras ook laten snoeien.

Bron: https://verschoor-groenprojecten.nl/

Reacties zijn gesloten.