Tuincentrum wierden

Aandachtspunten bij het renoveren van een zwembad

Aandachtspunten bij het renoveren van een zwembad

Geplaatst op

Als je een wat ouder zwembad in de tuin hebt liggen, dan is de kans groot dat je wel eens denkt waar de oude glorie van vroeger is gebleven. Vaak leidt jarenlang zwemmen ertoe dat het beton en de stenen slijten en de wanden van het zwembad verkleuren. Een veelvoorkomend probleem is ook dat het zwembad er verjaard uitziet, omdat het tegelwerk niet meer eigentijds is. Vies water door een onvoldoende werkend waterzuiveringssysteem komt ook vaak voor bij oudere (tuin)zwembaden. Het meest beroerde is misschien nog wel als er sprake is van lekkage in het zwembad. In al dit soort gevallen is het hoog tijd om het zwembad te laten renoveren. Hierna beschik je weer over een modern, fris en comfortabel zwembad dat weer glorie uitstraalt. Maar waar moet je precies op letten als je ervoor kiest om je  zwembad te laten renoveren? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij zwembadrenovaties?

Kies voor een specialist

Het zwembad laten repareren is een klus die je echt moet overlaten aan een specialist. Ga niet zelf aan het klussen, maar schakel een expert in met kennis van zaken. Niet alleen scheelt dit tijd omdat specialisten snel lekkages kunnen opsporen en dichten, ook kan een ervaren zwembad reparateur je adviseren over een moderne, kwalitatief hoogstaande, duurzame en/of voordelige oplossing.

Ga voor een duurzaam zwembad

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog in het vaandel in alle sectoren van de bouw- en kluswereld. Het zwembad renoveren is een ideale kans om jouw pool energiezuinig en milieuvriendelijk te maken. De mogelijkheden op dit gebied zijn groot. Zo kun je kiezen voor zonnecollectoren om het badwater te verwarmen (aansluiting op de thuisverarming is ook mogelijk), energiezuinige zwembadpompen die het stroomverbruik temperen, nieuwe milieuvriendelijke polyester bekleding of sterkere en duurzamere tegels en beton. Door dit soort keuzes te maken, de zwembadspecialist kan jou hierover uitgebreid adviseren, bespaar je niet alleen geld maar doe je ook iets goed voor het milieu!

Denk voor de rest aan aanvullende aandachtspunten op het gebied van klimaatbestendig renoveren. Zo is het verstandig om het zwembad met een goed zeil af te dekken om waterverlies door verdamping te voorkomen een eenvoudige maar effectieve maatregel. Een boeiend aandachtspunt is ook het gebruik van chloorvrij badwater en/of chloorvrije materialen.

Vergelijk meerdere materialen met elkaar

Van groot belang bij het renoveren van een zwembad is de keuze voor de materialen. Als je momenteel een betonnen zwembad hebt die is gaan lekken, is de keuze voor een metalen inbouwbak of een polyester ontwerp een goed alternatief. Niet alleen ogen deze materialen levendiger en moderner, ook profiteer je van de voordelige eigenschappen van deze materialen, zoals minder lekkage, een comfortabeler gevoel en langere levensduur.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden