Tuincentrum wierden

6 grote voordelen van kunstgras!

6 grote voordelen van kunstgras!

Geplaatst op

Laten we eerlijk zijn, als het weer kouder wordt en de seizoenen veranderen van zomer naar herfst naar winter, worden onze tuinen vaak verwaarloosd. En als u een gazon van echt gras hebt, kan dat een echt probleem zijn. Echt gras heeft in deze tijd van het jaar met veel problemen te kampen. Het kan uw tuin veranderen in een modderbad, het raakt verstopt in water en er ontstaan overal lelijke bruine plekken. Dit alles maakt het enorm onderhoudsgevoelig en zorgt ervoor dat uw tuin er saai en troosteloos uitziet, en misschien niet meer uw favoriete plek is om te vertoeven, zoals het ooit was in de zomer.

 

Kunstgras is echter het ideale alternatief voor echt gras. Het heeft namelijk geen last van dezelfde problemen waar echt gras wel gevoelig voor is. Het blijft het hele jaar door groen, het is moddervrij, en het heeft geen last van koude en winterse weersomstandigheden. In dit artikel vertellen we je waarom kunstgras in deze tijd van het jaar tonnen beter is dan echt gras, wat dit het perfecte seizoen maakt om het te installeren.

 

1. Kunstgras blijft het hele jaar door groen

Kunstgrasnet blijft het hele jaar door groen, zelfs in de koudere maanden. Dus zelfs wanneer de lucht grijs is en de bladeren bruin, zal uw gazon levendig groen zijn. Kunstgras zorgt ervoor dat uw tuin er het hele jaar door netjes en verzorgd uitziet, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat het weelderige, authentieke uiterlijk van uw gazon afneemt of met de seizoenen verandert.

2. Kunstgras perfect voor honden

In tegenstelling tot echt gras wordt kunstgras nooit modderig, dus je kunt je honden er in de herfst en winter op laten lopen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over modder. Als je het beu bent dat huisdieren modderig worden en rotzooi in huis brengen telkens ze naar buiten gaan, dan is kunstgras de perfecte oplossing voor jou. Honden zullen het gazon niet verscheuren, geen gaten graven of de tuin omtoveren in een modderbad. Geen modderplekken meer, geen vieze pootafdrukken op de sofa en de hond niet meer binnenhouden als de tuin nat is.

3. Kunstgras is duurzaam bij koud weer

De winter kan uw gazon van echt gras vernielen. Kunstgras is niet gevoelig voor winteruitdroging, en wordt niet beïnvloed door lage temperaturen en koud weer. Het is zeer duurzaam en veel robuuster dan echt gras omdat het bestand is tegen regen, sneeuw, vorst, ijs en wind. Zo ver zelfs, dat Kunstgras een levensverwachting heeft van 15 jaar.

4. Kunstgras heeft een uitstekende drainage

In tegenstelling tot natuurlijk gras, is kunstgras niet gevoelig voor overstromingen. De grasmatten draineren snel, zodat uw gazon niet zal vollopen of overstromen bij de hevige regenval die vaak voorkomt in de herfst en winter. Echt gras kan dit niet aan bij nat weer, wat leidt tot een slechte drainage en veel modder, en uw tuin onbruikbaar maakt. Het is ook erg moeilijk om verdronken en drassig gras te herstellen en het gras weer tot leven te brengen. Indien correct geïnstalleerd heeft kunstgras echter uitstekende drainage-eigenschappen wanneer het regent of sneeuwt en zal het in veel gevallen sneller drogen dan natuurlijk gras.

5. Kunstgras is onderhoudsarm

Kunstgras is zeer onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot natuurgras hoeft Kunstgras niet gemaaid, besproeid, gevoederd of opnieuw besproeid te worden – u verwijdert gewoon afval met een bladblazer, borstel of hark, en als het gras vuil wordt, sproeit u het af met een schoonmaakmiddel en een borstel. Dit betekent dat u geen tijd en moeite hoeft te spenderen om uw gazon weer gezond te krijgen nadat de winter uw gazon heeft vernield, zoals u dat met echt gras wel zou moeten doen. Kunstgras blijft in alle seizoenen in perfecte conditie, dus wanneer u in de lente uw tuin moet opknappen, hoeft u zich geen zorgen te maken om het gazon elk jaar weer nieuw leven in te blazen. En minder tijd voor onderhoud betekent meer tijd om van uw tuin te genieten wanneer het weer warmer wordt.

6. Geniet van uw tuin, ongeacht het seizoen

Al deze ongelooflijke voordelen van Kunstgrasnet betekenen dat u het hele jaar door van uw gazon kunt genieten, ongeacht het weer, ongeacht het seizoen. Van sporten op de grasmat tot het vieren van feestjes, Kunstgrasnet zorgt ervoor dat u meer uit uw tuin kunt halen. Vaak verwaarlozen we onze tuinen in de winter, maar met een prachtig kunstgras gazon zoals Kunstgrasnet, zult u er zoveel tijd in willen doorbrengen als u kunt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden