Zo zorg je ervoor dat jouw tuin ook in de winter een plaatje is

Zo zorg je ervoor dat jouw tuin ook in de winter een plaatje is

Tijdens de zomermaanden speelt ons dagelijks leven zich grotendeels af in de tuin. Zodra het weer het ook maar enigszins toelaat, verruilen we de woonkamer voor het terras. De tuin is een plaats waar we graag zijn, want in de zomer is het er prachtig. Planten en bloemen staan in bloei, vogeltjes zingen vrolijk hun mooiste lied en vlinders fladderen druk heen en weer. Echter, zodra de herfst aanbreekt veranderen de meeste tuinen in treurige, dorre, uitgestorven plekken, terwijl dat helemaal niet nodig is. Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet, die ervoor zorgen dat je ook in de winter kunt genieten van een prachtige tuin.

Groenblijvende planten

Een van de meest bekende en meest belangrijke manieren om ervoor te zorgen dat jouw tuin ook in de winter een mooie uitstraling heeft, is door gebruik te maken van groenblijvende planten. Groenblijvende planten blijven, zoals de naam al suggereert, het hele jaar groen. Door groenblijvende planten in jouw tuin te plaatsen behoudt de tuin ook tijdens de donkere dagen een frisse en groene uitstraling. Groenblijvende planten houden hun groene blad bovendien vast totdat er nieuw blad gevormd is, zodat je in een groene tuin kunt genieten van de stralen van de eerste lentezon.

Tuinverlichting

Verlichting kan een ruimte maken of breken. Deze regel geldt voor zowel binnenshuis als buitenshuis. Verlichting in een te lichte kleur kan een ruimte of tuin een kille en zakelijke uitstraling geven, terwijl verlichting in een warme kleur een ruimte of tuin juist gezellig kan maken. Ook de hoeveelheid licht is een bepalende factor. Een zee van licht is ongezellig. Tuinverlichting kan ervoor zorgen dat jouw tuin ook in de winter gezellig oogt. Zorg dat de tuinverlichting strategisch wordt aangelegd en bepaalde delen van de tuin, zoals het tuinpad of een bijzondere boom, extra benadrukt. Hierdoor creëer je diverse ruimtes in een ruimte en geef je jouw tuin een warme uitstraling.

Tuindecoratie

Het laatste onderdeel dat jouw tuin ook in de winter gezellig kan maken is tuindecoratie. Tuindecoratie maakt jouw tuin persoonlijk. Zo kun je een of meerdere beelden in je tuin plaatsen, kun ervoor kiezen om decoratief tuimeubilair te plaatsen en kunnen bijzondere bloempotten plaatsen. Welk soort decoratie de beste keuze is voor jou, hangt af van de grootte van jouw tuin en de stijl van jouw tuin. Door ervoor te zorgen dat er voldoende groen aanwezig is, de tuin op sfeervolle wijze verlicht wordt en dat de tuin geen kale plekken kent, is jouw tuin ook in de winter een plaatje.

Reacties zijn gesloten.