Tuincentrum wierden

Zo creëer je een prachtig gazon

Zo creëer je een prachtig gazon

Geplaatst op

Het gazon is één van de belangrijkste onderdelen van een tuin. Omdat het gazon meestal het grootste oppervlakte beslaat, bepaalt de staat van het gazon voor het grootste gedeelte de uitstraling van de tuin. Daarom is het van groot belang dat het gazon een nette en verzorgde uitstraling heeft. Iedereen wil graag dat zijn of haar tuin er netjes en verzorgd uitziet. Echter, als het gazon er slecht uitziet, kan dat de uitstraling van de rest van de tuin flink naar beneden halen. Met de volgende tips en tricks zorg je ervoor dat jouw gazon er stralend uitziet, zodat jouw tuin een verzorgde en nette uitstraling heeft.

Het belang van goed gazonaanleg

Voor veel dingen geldt: een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor een gazon. Door het gazon op de juiste wijze aan te leggen, worden in de toekomst veel problemen voorkomen. Zo is het aan te raden om te kiezen voor graszoden. Graszoden zorgt ervoor dat je direct een prachtig groen gazon creëert en het gazon mag al na een aantal weken betreden worden. Als je voor graszaad kiest is de kans dat je een vol en groen gazon krijgt een stuk kleiner en heeft onkruid vrij spel. Gazonaanleg is een lastige klus die alleen goed uitgevoerd kan worden als je over voldoende vakspecifieke kennis beschikt. Het is daarom aan te raden om het gazon aanleggen uit te laten voeren door een hovenier met voldoende kennis van zaken. Zo weet je zeker dat jij jarenlang zonder problemen kunt genieten van een prachtig gazon.

Veel voorkomende problemen

Slecht gazononderhoud kan voor allerlei problemen zorgen. Zo kunnen er kale of bruine plekken ontstaan of kan er mos, schimmel of onkruid tussen het gras gaan groeien. Een ander, veel voorkomend probleem is een te nat gazon. Een nat gazon wordt veroorzaakt door slechte afwatering. Daarnaast kan het voorkomen dat een gazon niet wil groeien door een overvloed aan schaduw of juist een overvloed aan zon. Veel van deze problemen kunnen opgelost worden met goed gazononderhoud. Heb je alles geprobeerd en krijg jij jouw gazon niet gezond? Neem dan contact op met een hovenier die gespecialiseerd is in gazonaanleg en gazononderhoud.

Gazononderhoud

Gazononderhoud is van groot belang. Door jouw gazon regelmatig te beluchten en te verticuteren zorg je ervoor dat het gazon niet teveel verdicht, krijgen mos en onkruid geen kans en wordt dood gras verwijderd. Een ander belangrijk onderdeel van gazononderhoud is het bemesten van het gazon. Bemesting zorgt ervoor dat er geen kale plekken ontstaan en de bodem voedingsrijk blijft. Als laatste is het belangrijk om het gazon regelmatig te maaien. Door het gras kort te houden krijgen jonge grassprieten de kans om te groeien krijgt het gazon een goede dichtheid. Door goed voor jouw gazon te zorgen creëer je een stralend en frisgroen gazon en geef je jouw tuin een prachtige en verzorgde uitstraling.

Gerelateerde berichten

Reiniging door heel Nederland en België met Valor Services

Informatie over Valor: Valor Services Group is dé one-stop-shop voor specialistische reiniging in België en Nederland. Onze Valoristen zorgen voor...

Lees meer

Upgrade je tuin met een mooi hekwerk

Je tuin is een verlengstuk van je huis, een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en quality time kunt doorbrengen met familie en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden