Werk jij ook het liefst met natuurlijke materialen in jouw tuin? 

Werk jij ook het liefst met natuurlijke materialen in jouw tuin? 

Tuinieren is een vak apart. Het is niet eenvoudig om een tuin mooi te krijgen en vervolgens is het ook nog een hele kunst om hem mooi te houden. Iedereen die zich hier ooit op gestort heeft, weet dat een tuin onderhouden veel tijd en energie vergt. Gelukkig zijn er manieren om te zorgen dat het tuinieren iets gemakkelijker gemaakt kan worden. Je kunt namelijk met bodembedekkers gaan werken. Bodembedekkers zijn veel meer dan enkel een manier om onkruid tegen te gaan. Wij zullen alle kwaliteiten voor je op een rij zetten en je laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn op groeigoed.com om ook bodembedekkers in jouw tuin aan te brengen. 

 

Bodembedekkers als onkruidbestrijding

Hebben we het over bodembedekkers, dan hebben we het over onkruidbestrijding. Een goede manier om onkruid tegen te gaan, is namelijk dat je zorgt dat onkruid geen kans maakt om te gaan kiemen. Wanneer er geen ruimte is voor een plant, zal hij niet gaan groeien. Bodembedekkers doen precies dat: zij maken het vele soorten onkruid onmogelijk om tot wasdom te komen. Helaas zegt men niet voor niets dat onkruid nooit vergaat, dus verwacht niet dat je nooit meer onkruid tegen zult komen wanneer je met bodembedekkers gaat werken. Je kunt er echter wel zeker van zijn dat je heel veel minder tijd kwijt zult zijn aan het verwijderen van onkruid want de hoeveelheid zal drastisch afnemen wanneer je eenmaal met bodembedekkers gaat werken. 

 

Bodembedekkers als bodemverbeteraar

Wat veel mensen niet weten, is dat bodembedekkers, en dan met name de natuurlijk bodembedekkers, ook zorgen voor bodemverbetering. Wanneer je bijvoorbeeld met houtmulch gaat werken, dan biedt je je grond ook een manier om vocht beter vast te houden. Dat is ideaal in perioden waarin het droger is. Je zult zien dat je planten en bloemen beter zullen groeien wanneer je met de juiste bodembedekker gaat werken. Een natuurlijke bodembedekker zorgt ook voor meer leven in de aarde en erop. Je kunt er zeker van zijn dat dat je tuin ten goede komt omdat een grotere biodiversiteit enkel positieve invloeden op je tuin zullen hebben. 

 

Bodembedekkers als verfraaiing

Er zijn meerdere soorten bodembedekkers, bijvoorbeeld houtsnippers, schelpen, boomschors maar ook leemhoudend zand. Behalve dat deze natuurlijke bodembedekkers heel functioneel zijn voor je tuin, zorgen ze er ook voor dat je tuin er veel mooier uit gaat zien. Je kunt namelijk je bloemenperkje vullen met een laagje fijne houtsnippers waardoor je een sierlijk geheel maakt van het perkje. Of wat dacht je ervan om een paadje in je tuin aan te leggen van schelpen? Zo maak je van natuurlijke middelen een echte blikvanger in je tuin die ook nog eens functioneel is. Bekijk de mogelijkheden op groeigoed.com en bestel de bodembedekker die het beste is voor jouw tuin.

Reacties zijn gesloten.