Welke vloeren zijn er voor mijn veranda?

Welke vloeren zijn er voor mijn veranda?

Het uitkiezen van een geschikte vloer voor je veranda is nog een aardig lastig karwei. Zeker aangezien er zo veel mogelijkheden zijn om uit te kunnen kiezen als het om vloeren gaat. De keuze voor je vloer gaat gepaard met het afwegen van de voor en tegens van elke soort vloer. We hebben deze blog geschreven met het doel dat je makkelijk en snel meer inzicht krijgt in de juiste keuze voor jou. 

Een vloer van hout

Een vloer van hout is iets wat je regelmatig ziet in tuinhuizen en veranda’s. Er zijn hier verschillende redenen voor, maar de belangrijkste heeft te maken met de prijs; hout is een bouwmateriaal wat namelijk erg makkelijk verkrijgbaar is. Daardoor is hout ook een relatief goedkoop materiaal, al hangt dat er ook sterk van af wat voor soort hout het betreft. Alleen wat wel een beetje vervelend is, is dat een houten vloer op een zeker moment kan beginnen te rotten en dat je dan de gehele vloer moet vervangen.

Een gietvloer

Een gietvloer kan een beter alternatief zijn als vloer voor in je veranda of je tuinhuis goed is afgeschermd voor weer en wind. Als je veranda bijvoorbeeld gedeeltelijk ook een serre is, dan kun je zonder meer kiezen voor een mooie gietvloer. Gietvloeren zijn veel beter bestand tegen beschadigingen dan bijvoorbeeld een houten vloer. Dat betekent dat een gietvloer dus helemaal nog niet zo een slechte keuze is!

Een vloer van steen

Ook stenen vloeren zijn, net als gietvloeren redelijk goed in staat om niet snel te beschadigen; zeker wanneer het gaat om een vloer van stoeptegels. Het is alleen niet heel chique of mooi. Dus het is een alternatief voor mensen die puur een praktische vloer willen zonder dat deze een mooie uitstraling heeft. Voor mensen die liever een beetje mooiigheid hebben in hun veranda of tuinhuis, is een stenen vloer misschien een iets minder goede optie om uit te kiezen.

Reacties zijn gesloten.