Waarvoor gebruik jij je garage

Waarvoor gebruik jij je garage

Hoewel de meeste mensen in eerste instantie denken dat ze de garage alleen maar kunnen gebruiken om hun auto of fietsen in op te slaan, kun je er nog veel meer mee doen. Sterker nog, het kan daadwerkelijk een mooie en waardevolle uitbreiding van je woning vormen. Maar waar kun je dan zoal aan denken als het gaat om het benutten van de garage? Lees snel verder om daarachter te komen.

Je garage als kantoorinrichter

Begin 2018 zijn er maar liefst 1.700.000 bedrijven in Nederland actief. Een groot gedeelte daarvan zijn ZZP’ers die vanuit hun huis een bedrijf aansturen. Vaak richten ze daarvoor een kantoor op zolder in. Niet bepaald de ideale ruimte is om te werken. Zeker niet in de warme zomermaanden waarin de temperatuur op zolder flink kan oplopen tot onaangename temperaturen.

De garage is echter een ideale ruimte om een kantoor of praktijk van te maken. Niet alleen is de garage vaak een stukje koeler, maar ook is het een mooie vierkante ruimte die je prima kunt inrichten als kantoorruimte.

Ook is de ruimte meestal direct te betreden en hoeven klanten of andere zakelijke relaties niet door je woonhuis om bij je kantoor te kunnen komen. Dat is nog eens extra han

dig als je bijvoorbeeld kinderen thuis hebt en je niet wilt dat ze voor overlast zorgen als je een zakelijke afspraak hebt. Kortom, het kan heel prettig zijn om de garage als kantoorruimte te gebruiken.

De garage als opslagplaats gebruiken

Veel mensen, zeker met kinderen, hebben vaak een ruimtegebrek een huis door al het speelgoed dat in de loop der jaren voor de kinderen is aangeschaft. De garage is echter een ideale ruimte waar je veel van dit soort spullen in kwijt kunt. Bij de bouwmarkt zijn zelfs stellingkasten te kopen die uitstekend in de garage passen zodat je de ruimte optimaal kunnen benutten om spullen in op te slaan en daarnaast ook nog ruimte overhoud voor het stallen van fietsen.

De garage bij je woning betrekken

Wanneer je niet thuis werkt en je voldoende kamers en opslagruimte in je woning hebt, dan kan het je woongenot enorm vergroten als je de garage bij je woonkamer of keuken trekt. Laat dat echter door gespecialiseerde bouwbedrijven uitvoeren, omdat je natuurlijk niet een draagmuur kapot moet maken en je daarnaast de muren van de garage goed moet isoleren, zodat het niet koud wordt in je woning. Wil je de garagedeur behouden? Kies dan in ieder geval voor een geïsoleerde garagedeur.

Inspiratie

Na het lezen van dit artikel heb je mogelijk allemaal inspiratie opgedaan om je garage optimaal te gaan benutten. Maar misschien heb jij nog wel een andere goede bestemming in gedachte die wij nog niet besproken hebben. Dat horen we dan graag van je. Stuur ons even een e-mailtje met jouw aanvulling of plaats een reactie onder dit artikel. Alvast bedankt!

Reacties zijn gesloten.