Waarom kunstgras in de tuin een goed plan is

Waarom kunstgras in de tuin een goed plan is

Het leggen van kunstgras is een goede keus wanneer je houdt van een mooi en een netjes gazon, maar niet veel tijd wilt besteden aan het onderhouden van het gazon. Echt gras is niet altijd groen, zeker niet in een land zoals Nederland of België. Kunstgras is dan een interessante vervanger! Het is gemaakt van een soort plastic, wat in een grasvorm gegoten wordt. Het laten leggen van kunstgras heeft meerdere pluspunten die vaak niet allemaal benoemd worden. Wil je meer te weten komen over kunstgras, en waarom het een goed idee is om het te laten leggen in jouw tuin? Lees dan vooral verder!

1. Duurzaamheid

Kunstgras blijft mooi gedurende een lange periode, want de kwaliteit en de kleur blijven behouden. Bij echt gras heb je last van de weersomstandigheden welke de kwaliteit aanzienlijk beïnvloeden. Echt gras wordt gauw te droog of drassig, waardoor er veel meer onderhoud nodig is. Dit is bij kunstgras niet nodig en je kunt er jarenlang van genieten, waardoor het ook nog eens een duurzame investering is.

2. Op maat

Het op maat laten maken van kunstgras is een mogelijkheid. Dit kun je zowel voor een kleine als grote tuin doen. Het zorgt in beide gevallen voor een mooie verzorgde uitstraling van de tuin. Je kunt hiermee heel creatief zijn, want kunstgras is niet alleen beschikbaar in het groen, maar bijvoorbeeld ook in het geel. Alles is mogelijk!

3. Geschikt op veel plekken

Het leggen van kunstgras kan op bijna elke ondergrond, zelfs op plekken waar het laten groeien van echt gras niet mogelijk is. Heeft jouw tuin veel kale en droge plekken? Dan is het laten leggen van kunstgras zeker een goede oplossing! Het zorgt voor een gelijkwaardig gazon wat een rustige uitstraling geeft aan de tuin.

4. Kunstgras is veilig

Voor zowel spelende kinderen als huisdieren vormt kunstgras geen gevaar. Dit is natuurlijk een groot voordeel! Kunstgras is gemaakt van zacht en flexibel materiaal, hierdoor neemt de kans op verwondingen af. Je kunt dus gerust je kinderen en huisdieren in de tuin laten spelen, zonder dat zij daarbij risico lopen.

5. Waterbestendig

Een wolkbreuk of een tuinslang is geen bedreiging voor kunstgras, want kunstgras kan goed tegen modder en water. Hierdoor zal je ook niet gauw beschadigingen ontdekken aan kunstgras. Kunstgras laat ook veel water door, waardoor er geen water op blijft liggen en het er altijd netjes uitziet. Dit zorgt voor minder onderhoud.

Laten leggen door professionals

Het laten leggen van kunstgras kun je het beste overlaten aan een professional. Een gespecialiseerd bedrijf biedt niet alleen kunstgras aan van de beste kwaliteit, maar weet ook het beste welke soort kunstgras er bij jouw tuin past en hoe het gelegd moet worden. Het inschakelen van een professional voor het leggen van kunstgras is dan ook een goed idee, want het zorgt voor een prachtig verzorgd gazon waar je samen met je gezin nog vele jaren plezier van hebt!

Reacties zijn gesloten.