Waarom je kinderen van kunstgras houden

Waarom je kinderen van kunstgras houden

Nederlanders houden van een mooi stukje gazon in de tuin. Er zijn veel huishoudens die veel tijd, geld en energie in hun gazon steken, maar niet altijd met het gewenste resultaat. Balen, want uiteindelijk steek je er veel tijd in en wil je hier natuurlijk ook iets voor terug zien. Een kunstgras is altijd groen, praktisch en bijna niet te onderscheiden van echt. Ook je kinderen houden van kunstgras en in dit artikel vertellen wij waarom.

Comfortabel: lekker zacht!

In vergelijking met normaal gras voel kunstgras heerlijk zacht aan, zeker de nieuwste kunstgrasmatten. Ook zal de kunstgrasmat tijdens de wintermaanden zacht blijven aanvullen. Ja, ook wanneer het de hele nacht gevroren heeft! Een baby die nog amper kan lopen, houdt van kruipen wat een stukje comfortabeler is op een zachte ondergrond. Kinderen spelen veel in de tuin, dat gaat met vallen en opstaan. Met kunstgras bezeren jouw kinderen zich minder snel en dat is natuurlijk wel zo prettig. Het grote voordeel is eveneens dat kleren minder snel vies worden. Bij normaal gras hoef je maar een keer onderuit te gaan en al je kleren zijn vies.

Perfect voor voetballen

Heb je een zoon dan is de kans groot dat die van voetballen houdt. Het voordeel van kunstgras is dat je het hele jaar door kunt voetballen zonder dat jij je druk hoeft te maken om beschadigd gras. Daarnaast heeft voetballen op kunstgras een aantal voordelen. Doordat de bal sneller rolt ben je genoodzaakt om je techniek te verbeteren. Daarnaast maken veel voetbalverenigingen gebruik van kunstgrasvelden. Kun je thuis oefenen dan ga je dit zeker tijdens matchday terug zien. 

Het is veel sneller droog

Heeft het geregend, wat in Nederland onvermijdelijk is, dan wordt het kunstgras lekker snel droog, zeker met een zonnetje. Het grote voordeel hiervan is dat je kinderen sneller weer buiten kunnen spelen en op de grond kunnen vallen of zitten zonder nat te worden. Bovendien heeft kunstgras weinig onderhoud nodig. Zo hoef je je geen druk te maken over de kwaliteit van het gras. Onderhoudsvrij gazon levert veel vrije tijd op en daarnaast ligt je grasmat er altijd mooi bij wat bij een natuurlijke grasmat lang niet altijd het geval is.

 

Naast de voordelen zitten er ook nadelen aan een kunstgrasveld. Zo zal je bijvoorbeeld minder vogels en andere dieren in de tuin hebben. Gelukkig zullen voldoende planten, bloemen ervoor zorgen dat er toch nog voldoende vogels langskomen.

Reacties zijn gesloten.