Waar zijn betonplaten allemaal goed voor?

Waar zijn betonplaten allemaal goed voor?

Beton, dat duurzame, stevige materiaal voor funderingen verdient ook een plaats in de tuin van jouw huis en we bedoelen niet alleen op een oprit of stoep. Of je nu iets zwaars probeert te ondersteunen of een plekje in de open lucht wilt creëren om je te vermaken, beton kan precies zijn wat je nodig hebt. In deze blog bespreken we vijf situaties waarin betonplaten het project kan doen opleven. 


Terras.

Als de zomer aanbreekt en het weer beter begint te worden, wat is dan de beste plek om te relaxen met je geliefden? Dat is het terras! De gemakkelijk aan te passen betonnen plaat biedt plaats voor zitplaatsen, een BBQ, een vuurkorf en meer.


Donkere plekken.

Heb jij in je tuin plekken waar de grond zo donker is dat hier geen gras meer kan groeien? Het is niet zo ongewoon, als je bedenkt hoe gemakkelijk hoge muren en torenhoge bomen genoeg schaduw kunnen werpen om de natuurlijke verlichting rond jouw tuin te beïnvloeden. Wanneer er zeer weinig natuurlijk licht is, zullen zelfs schaduwtolerante grassoorten niet goed groeien. Als je vastzit aan een stuk grond met af en toe een plukje, en het verandert gewoon in een modderkuil als het regent, kun je beter gebruik maken van die schaduwrijke plek door er een betonnen plaat overheen te leggen


Hot tub.

Een hot tub, die luxueuze achtertuin inrichting kan erg zwaar worden als het gevuld is met water en met mensen. Een standaard zes- tot acht persoons hot tub, bijvoorbeeld, bevat ongeveer 420 liter water; voeg zeven volwassenen toe aan dat volume water en de hot tub kan wel 2540 kilo wegen. Met zo’n gewicht op de grond kan de hot tub uiteindelijk een kant op gaan zinken, waardoor hij niet meer waterpas staat. Het leggen van een kwaliteit betonplaat om eronder te zetten zal je investering beschermen en het uitzicht van de hot tub verbeteren. 


Basket.

Als je kinderen hebt, of als je nog een kind in hart en nieren bent, zorgt een basketbalpaal voor eindeloos veel plezier en beweging. Terwijl je een paal langs je oprit zou kunnen installeren, zou het kunnen interfereren met het parkeren en je auto’s in gevaar brengen. Als de ruimte het toelaat, zou een betere optie zijn om het doel te installeren aan een voet in een betonplaat, weg van de oprit.

 

Reacties zijn gesloten.