Tuincentrum wierden

Tuinset kopen. Wel of niet voor hout kiezen?

Tuinset kopen. Wel of niet voor hout kiezen?

Geplaatst op

‘ S avonds in de tuin zitten, van de lange zomeravonden genieten of lekker bbq’en met de hele familie. Een mooie tuinset, daar wordt iedereen blij van. Het aanschaffen van een mooie tuinset begint als maar populairder te worden, waardoor het aanbod flink is toegenomen en gevarieerder geworden is. Zo kun je kiezen uit verschillende tuinsets gemaakt van hout, aluminium of kunststof. Wat zijn de voor- en nadelen van hout en waarom zou je hier wel of niet voor kiezen?

Tuinsets varianten

Tuinsets zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen uit een loungeset, dat uit een comfortabele bank bestaat of bijvoorbeeld uit een diningset, die geschikt is voor iedereen die van barbecues en diners in de tuin houdt. Een tuinset bestaat vaak uit een tafel met twee of meer tuinstoelen. Tegenwoordig beginnen de tuinsets steeds meer te lijken op een loungeset, waardoor met name de zitcomfort toeneemt. Bij de keuze voor een tuinset is het belangrijk om te overwegen of je veel buiten wilt eten of niet. Daarbij moet je kijken hoeveel ruimte je in de tuin over hebt: een loungeset neemt vaak meer ruimte in dan een tuinset met stoelen en een tafel. Tuinsets zijn verkrijgbaar met grote tafels en 2 tot 10 zitplaatsen.  

Hout of aluminium

Hout wint het nog steeds op basis van populariteit in vergelijking met aluminium. Dit heeft het te danken aan haar natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Indien er voor hout gekozen wordt, kun je kiezen uit teakhout en steigerhout, waarbij steigerhout een gerecycled uiterlijk heeft. Daarbij is het een stuk goedkoper dan teakhout, wat meer een traditioneel uiterlijk heeft. Het nadeel van hout in vergelijking met aluminium is dat het meer onderhoud nodig heeft. Zo zal je de tuinset moeten afdekken in de wintermaanden of binnen moeten zetten. Kies je voor aluminium dan hoef je dit niet te doen. Aluminium geeft meer een moderne uitstraling en daar moet je natuurlijk meet net van houden. Wel is het een stuk goedkoper dan hout en in verschillende kleuren te verkrijgen. 

Waar een tuinset kopen

 

Een tuinset kan zowel aangeschaft worden bij een tuincentra als online. Het voordeel van een tuincentra is dat je deze eerst kunt bekijken voordat je een beslissing maakt. Alhoewel de meeste online tuincentra een showroom hebben waar je een bezoek aan kunt brengen. De tuinset worden thuis afgeleverd en ook voor je in elkaar gezet. Mocht de tuinset niet bevallen dan kun je deze vaak zonder problemen weer terug sturen.


 

Gerelateerde berichten

Reiniging door heel Nederland en België met Valor Services

Informatie over Valor: Valor Services Group is dé one-stop-shop voor specialistische reiniging in België en Nederland. Onze Valoristen zorgen voor...

Lees meer

Upgrade je tuin met een mooi hekwerk

Je tuin is een verlengstuk van je huis, een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en quality time kunt doorbrengen met familie en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden