Tuincentrum wierden

Tuinonderhoud: hoe houd je het gras mooi groen?

Tuinonderhoud: hoe houd je het gras mooi groen?

Geplaatst op

Het onderhouden van gras is van cruciaal belang wanneer je het gras mooi en groen wilt houden. Wil je het gras graag zelf onderhouden dan hebben wij een aantal praktische en handige tips voor je. Het onderhouden van het gazon wordt een stuk eenvoudiger wanneer je het een en ander van grasonderhoud af weet. Hiermee voorkom je beginnersfouten. Meer weten? Lees hier onderhoudstips voor uw gazon.

Regelmatig maaien is belangrijk

Zeker in de lente en zomer kan het gras ontzettend snel groeien, waardoor een keer per week grasmaaien als snel een vereiste wordt. Wanneer de grasmat voldoende zon en regen ontvangt wordt het belangrijker om de grasmat zelfs twee keer per week te maaien. Door het gras goed kort te houden blijft de grasmat er verzorgd uit zien en verklein je de kans op onkruid vorming en grasziekten. Mocht je nog geen grasmaaier in huis hebben dan raden we jou een kooimaaier of een cirkelmaaier aan. Met de grasmaaier kun je niet altijd overal bijkomen waardoor je soms genoodzaakt bent om bepaalde delen (met name in de hoekjes) met een grote tas langs te gaan. 

Sproeien in het voorjaar

Vergeet daarbij niet te sproeien. Voldoende water is noodzakelijk om het gras te onderhouden en in goede conditie te houden. Je kunt water gerust zien als de eerste levensbehoefte van gras. Krijgt het niet voldoende water dan komt het al snel te overlijden. Hetzelfde geldt wanneer het teveel water krijgt. Ook dit is niet goed. In het voorjaar, wanneer het wat warmer begint te worden is het belangrijk om het gras meerdere keren per week te sproeien. Ondanks dat er gezegd wordt dat je gras juist in de morgen of avond moet sproeien, maakt dit eigenlijk niet veel uit. In principe kun je het gras het hele jaar door sproeien. Doe het op tijd, want een dagje volop zon kan het gras al laten uitdrogen.

Bemesten tijdens het groeiseizoen

Van april tot en met oktober is het groeiseizoen, waarbij het belangrijk is dat je het gras regelmatig bemest. Er is speciale gazonmest beschikbaar waarbij het gras van alle benodigde voedingsstoffen wordt voorzien. Daarbij is de dosering belangrijk. Gebruik je teveel mest dan kan een overvloed aan voedingsmiddelen problemen opleveren. Teveel voedingsmiddelen kunnen ziektes en schimmels veroorzaken waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Door de bovenstaande tips op te volgen wordt het gazononderhoud een stuk makkelijker en ga je betere resultaten zien.


 

Gerelateerde berichten

Reiniging door heel Nederland en België met Valor Services

Informatie over Valor: Valor Services Group is dé one-stop-shop voor specialistische reiniging in België en Nederland. Onze Valoristen zorgen voor...

Lees meer

Upgrade je tuin met een mooi hekwerk

Je tuin is een verlengstuk van je huis, een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en quality time kunt doorbrengen met familie en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden