Lampensoorten voor plantgroei

Lampensoorten voor plantgroei

Je hebt verschillende lampen soorten die je kunt gebruiken voor het groeien van je planten. Over het algemeen zijn dit ledlampen. Maar dit kunnen natuurlijk ook andere soorten lampen zijn . Binnen planten zijn over het algemeen tropische planten die veel licht en water nodig hebben. Water kun je ze gemakkelijk geven, licht gaat dan wat moeilijker. In deze blog gaan we het hebben over de soorten lampen die jou planten snel doen groeien.

TL/verlichting

Traditionele vormen van tl-verlichting zijn niet echt geschikt voor het bevoorraden van licht voor je planten. De tl-verlichting van vroeger zijn te groot en produceren te weinig licht. Maar als je kijkt naar de tl-verlichting verlichting van tegenwoordig dan zijn deze zeer geschikt als lichtbron voor je planten. Deze lampen zijn namelijk niet zo groot meer en produceren enorme hoeveelheden licht. TL is daarom een goed alternatief om je planten kunstmatig in het zonnetje te zetten. Als je deze verlichting met een full spectrum koopt dan kun je de verlichting ook nog blauwe kleuren laten produceren, wat belangrijk is voor de groei van je plant.

Natriumlampen

Naast tl-verlichting heb je ook nog natriumlampen die je planten gezond houden. Natriumlampen hebben een soort van lampenkappen waardoor het licht perfect geconcentreerd kan worden op de plant die jij licht wilt geven. Helaas is het nadeel van natriumlampen dat deze lampen geen blauw licht hebben wat eigenlijk wel belangrijk is voor de groei van de plant. Deze lamp heeft namelijk alleen maar rood licht. Wel is een natriumlamp wat modieuzer dan tl-verlichting en zal eerder goed passen in de woonkamer of keuken.

Metal halide lampen

Metal halide lampen zorgen voor de productie van het beste licht voor binnenshuis plantenkweken. Dit komt omdat deze lampen de unieke kleur vorm van licht blauw/wit produceren. Zoals we net al even zeiden is dit een belangrijk aspect van de groeipotentie voor je plant. Metal halide lampen zijn over het algemeen klein en zeer gericht op de plant die jij wilt gewoon groeien. Daarnaast is deze lamp ook nog best modieus en dus misschien wel de ideale keuze voor intens kweken.

Reacties zijn gesloten.