Inspiratie: Tuintrends in 2018

Inspiratie: Tuintrends in 2018

Wat vandaag als ‘niet mooi’ wordt gezien, kan in de toekomst een trend worden. Alhoewel we denken dat voorkeuren blijvend zijn, is dit vaak niet het geval. Mensen zijn kuddedieren. Stel je houdt niet van kunstgras, dan kan je mening hierover bijdraaien wanneer je meerdere keren een kunstgrasmat in verschillende tuinen ziet liggen. Een trend is een ontwikkelingen in een bepaalde richting op het gebied van interieur, mode en muziek. In de hoveniers wereld zien we iets als een trend wanneer het langer dan een seizoen duurt en het de komende seizoenen beïnvloed. Laten we kijken wat de tuintrends van dit jaar zijn!

Keramische tegels

Momenteel zien we steeds meer mensen voor keramische tegels kiezen. Het voordeel van deze tegels is dat ze niet tot nauwelijks onderhoud nodig hebben. Het is een relatief nieuw product en wordt gezien als een goed alternatief op betontegels of natuursteen. Keramische tegels hebben een aantal voordelen: zo is het kleurvast, slijtvast, maatvast, krijg je geen last van krassen of vlekken, is het gemakkelijk schoon te houden, wordt het niet snel glad, duurzamer dan andere tegels, vorstbestendig en heeft het een natuurlijke uitstraling. Een van de grootste voordelen van keramische tegels is dat je geen last meer hebt van een groene aanslag. De hogedrukspuiter kun je dus mooi in de garage laten staan.  

Overkapping of een buitenverblijf

Een buitenverblijf is een zithoek met een oververpakking. Weer of geen weer, een buitenverblijf nodigt altijd uit om erin te gaan zitten. De meeste buitenverblijven hebben veel ramen, waardoor er veel licht naar binnen komt vallen. Je kunt het zien als een tweede woonkamer waar je heerlijk met het gezin of met de visite kunt gaan zitten. Eveneens kun je kiezen voor een overkapping. Deze zijn goedkoper in aanschaf. Het nadeel is dat een overkapping niet echt geschikt is voor winterse temperaturen, doordat het geen dichte ruimte is. 

Wisselende bloeitijden

In moderne tuinen wordt er steeds vaker gekozen voor planten die een andere bloeitijd hebben. Zo kun je altijd genieten van een sfeervolle en een kleurrijke tuin. Wel is het belangrijk dat je uitgebloeide planten snoeit, zodat ze nog een keer gaan bloeien. Op het internet kun je de verschillende bloeitijden van planten bekijken. Denk wel goed na hoeveel tijd je in het onderhoud ervan wilt steken. Kies je voor planten met wisselende bloeitijden dan heb je vaak meer onderhoud nodig.

Cosy Wonen

 Interieur

Reacties zijn gesloten.