Handige tips en tricks voor buitenverlichting

Handige tips en tricks voor buitenverlichting

Tuinverlichting kan een tuin maken of breken. Het kan een stijlelement zijn, maar ook storend zijn door de direct omgeving. Het is belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over de verlichting, de inrichting ervan en het doel. Zo heb je bijvoorbeeld functionele verlichting of verlichting dat sfeer in de tuin brengt. In dit artikel geven we tips en tricks voor buitenverlichting, hoe je hier het beste vorm aan kan geven en welke verschillende soorten verlichting er onderscheiden worden.

Functionele verlichting

Functionele verlichting is noodzakelijk. Dit is verlichting bij de toegangsdeuren van je huis, wandelpaden en bij de carpet. Dit maakt het eenvoudiger om in de avonduren door de tuin te lopen zonder bijvoorbeeld planten kapot te stappen. We raden je aan om voor buitenverlichting met een sensor te kiezen of voor verlichting met een tijdschakelaar. Bij sensorverlichting gaan de lampen aan wanneer er beweging geconstateerd wordt. Bij verlichting met een tijdschakelaar kun je zelf de tijd instellen waar je tuin verlicht moet worden. Ook zijn er lampen die aanspringen wanneer het schemerig begint te worden. Lekker makkelijk in verband met de zomer- en wintertijd.

Ook oriëntatieverlichting valt onder functionele verlichting. Oriëntatie licht is met name van toepassing langs voetpaden, traptreden en andere obstakels.  

Sfeerverlichting

Zoals de naam het al zegt gebruik je sfeerverlichting om een gezellige sfeer in de tuin te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een lamp zijn achter een mooie plantengroep om deze extra onder de aandacht te brengen of bijvoorbeeld een lamp waarmee je de zithoek verlicht. Kleine verlichting heeft vaak een betere invloed op de sfeer. Bij sfeerverlichting is het belangrijk dat je voor een bepaalde stijl kiest. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit moderne, traditionele of oud Hollandse verlichting. Laat de stijl van de verlichting afhangen van je persoonlijke voorkeuren en de inrichting van je tuin en huis. 

Waar verlichting kopen

Verlichting kan prima online of in een tuincentra gekocht worden. Het voordeel bij een tuincentra is dat je persoonlijk advies krijgt en zodoende gericht vragen kunt stellen. Bestel je online dan betaal je vaak minder en hoef je niet naar het tuincentra af te rijden om de verlichting aan te schaffen. Op deze webwinkel tuinverlichting vind je een groot aanbod van buitenverlichting, zowel functionele als sfeervolle verlichting. Ook is de klantenservice van deze webwinkel altijd bereikbaar om jou van dienst te zijn en eventuele vragen te beantwoorden.

 

Reacties zijn gesloten.