Gemakkelijk schaduw creëren in de tuin

Gemakkelijk schaduw creëren in de tuin

In Nederland is de zomer ontzettend onvoorspelbaar, zo zit je in de regen en is de lucht gevuld met wolken en op een ander moment zit je ineens weer in de volle zon. Je wil je tuin natuurlijk op zoveel mogelijk weersomstandigheden voorbereiden, maar niet iedereen zit te wachten op een permanente oplossing. Het is daarom goed om je te realiseren dat er veel mogelijkheden zijn op het gebied van overkappingen. Zo kun je blijvende overkappingen maken of tijdelijke, denk eens aan een zonnescherm of aan zweefparasols.

Blijvende oplossingen

Het is een oplossing die je in ontzettend veel tuinen terug ziet komen. Veel mensen maken de overkapping vast aan hun huis of aan een schuurtje en maken hier een soort tweede woonkamer van waar zij zelfs buiten de zomerperiode hun tijd door kunnen brengen. Er zijn ontzettend veel soorten overkappingen die voor schaduw kunnen zorgen, daarom is het goed om eens op onderzoek te gaan en om te kijken wat jij mooi vindt en naar wat er goed bij de stijl van jouw tuin hoort. Je wil tenslotte wel een mooie tuin hebben waar alles mooi op elkaar afgestemd is. Zo maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

brown wooden table near swimming pool

Tijdelijke oplossing

Wil jij geen complete overkapping in de tuin die je het hele jaar ziet of waarvan je weet dat je deze niet zomaar even weghaalt, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere mogelijkheden om in de zomer een stukje schaduw in je tuin te laten ontstaan. Denk eens aan verschillende soorten parasols, deze kun je afstemmen op de rest van jouw tuinmeubilair en natuurlijk op de ruimte die jij beschikbaar in je tuin hebt. Vind je een parasol een oplossing die misschien iets te veel voor de hand ligt? Kies dan voor een zonnezeil, dit is een driehoekig zeil die je tussen drie punten kunt spannen en ook als een soort tijdelijke overkapping fungeert. Het geeft niet alleen een fijne sfeer, ook zorgt het voor schaduw. Deze zijn vaak wel een stuk minder kwalitatief dan de parasols.

Reacties zijn gesloten.