Een vlaggenmast plaatsen. Hoe doe je dat?

Een vlaggenmast plaatsen. Hoe doe je dat?

Tijdens koningsdag, bevrijdingsdag en andere feestelijke (of minder feestelijke) gelegenheden hijsen we de vlag. Vlaggenmasten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je vlaggenmasten van klein formaat die je eenvoudig zelf kunt installeren tot grotere vlaggenmasten waar je professionele hulp voor nodig hebt. In dit artikel bespreken we de verschillende vlaggenmasten en hoe je deze op de juiste manier plaatst. Vanwege levensduur van de vlaggenmast en veiligheid is het belangrijk dat je de plaatsingsinstructies opvolgt.

Welke vlaggenmasten zijn er?

Elk soort vlaggenmast heeft haar eigen instructies. Laten we beginnen met het benoemen van de verschillende vlaggenmasten:

  • Masten met grondbuis
  • Masten met kantelvoet
  • Masten met overschuifkoker
  • hijsbare baniermast
  • Masten met muurbeugels

De meest eenvoudige vlaggenmast om te plaatsen zijn de muurbeugels. In de meest gevallen zijn dit kleine vlaggenmasten die je eenvoudig zelf kunt plaatsen. Een grotere uitdaging zijn de masten met grondbuis of kantelvoet. Vaak zal je voor de plaatsing van deze masten een professional moeten inhuren.  

Vlaggenmast in de tuin

Ben je op zoek naar een simpele vlaggenmast die je eenvoudig zelf kunt plaatsen dan raden we jou een vlaggenmast met een hijsbare baniermast aan. Deze zijn eenvoudig te plaatsen en het mooie aan deze vlaggenmasten is dat je de vlag omhoog hijst. Niet alleen de keuze voor de vlaggenmast zelf is een belangrijk, ook het materiaal waar de vlaggenmast van gemaakt is. Wanneer je de vlag alleen op speciale gelegenheden wilt ophangen, kies je voor een houten vlaggenmast. Indien je de vlag het hele jaar op wilt hangen, dan past een vlaggenmast van polyester beter bij je. Het voordeel van polyester is dat het weinig onderhoud nodig heeft in vergelijking met hout. Ook is aluminium een veelgekozen materiaal voor particulieren of bedrijven die de vlag dagelijks uithangen. 

 

Vlaggenmast in de tuin? Neem contact op met de vlaggenunie.nl. Zij hebben een grote voorraad aan vlaggenmasten, plaatsen deze ook voor je en leveren vlaggenmasten op maat.

Vlaggenmast op maat

Er zijn veel varianten van vlaggenmasten te vinden, maar soms voldoen deze niet aan de eisen die je hebt. In dit geval past een vlaggenmast op maat goed bij je. Dit kan vragen om een flinke investering, maar het is absoluut de moeite waard wanneer je de vlag dagelijks ophangt. Wil je graag een vlaggenmast op maat laten maken dan raden we jou aan om contact op te nemen met verschillende leveranciers. Op deze manier kun je de offertes vergelijken en kijken bij welke leverancier je het beste gevoel krijgt.

Reacties zijn gesloten.