Een pad verharden? Dit zijn de mogelijkheden

Een pad verharden? Dit zijn de mogelijkheden

Ga je binnenkort jouw tuin opnieuw aanleggen of is de verharding in jouw tuin aan vervanging toe en ben je benieuwd naar de verhardingsmogelijkheden? Er zijn allerlei soorten verharding beschikbaar. Zo kun je kiezen voor mooie sierbestrating, misschien zelfs wel keramische tegels, of voor prachtig, lichtgekleurd grind. Woon je in een bosrijke omgeving? Dan zijn houtsnippers een goede keuze. Gaat het om een lang pad dat verhardt moet worden? Dan is een pad gemaakt van puin of asfalt een uitstekend idee. Benieuwd naar de voordelen, nadelen en toepassingsmogelijkheden van diverse soorten verharding? Wij hebben een aantal verhardingsmogelijkheden voor jou op een rij gezet.

(Sier)bestrating

De meest bekende en meest gebruikte manier van verharden is bestrating. Bestrating biedt veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk om te kiezen voor eenvoudige, minimalistische bestrating maar kun je ook kiezen voor sierbestrating of bestrating met keramische tegels. Met bestrating kun je prachtige patronen of zelfs logo’s creëren. Elk soort bestrating heeft zijn eigen voor en nadelen. Sierbestrating is iets duurder om aan te leggen dan gewone bestrating, maar geeft jouw tuin wel een uniek karakter. Wil je dat jouw tuin luxe uitstraalt? Ga dan voor keramische tegels. De prijs van keramische tegels ligt hoger dan de prijs van gewone bestrating en sierbestrating, maar door te kiezen voor keramische tegels geef je jouw tuin wel in een handomdraai een chique uitstraling uitstraling.

Grind, houtsnippers, puin en asfalt

Moeten er grotere oppervlaktes verhardt worden of ben je op zoek naar een bijzondere manier van verharding? Misschien zijn de volgende opties iets voor jou:

  • Grind: Met grind geef je jouw tuin of terrein een verfijnde uitstraling
  • Houtsnippers: Houtsnippers zijn zeer geschikt tuinen en terreinen in een bosrijke omgeving. Het natuurlijke karakter van deze vorm van verharding zorgt ervoor dat de verharding de esthetiek van de omgeving niet verstoord
  • Puin: Puin is geschikt voor het verharden van landweggetjes, fietspaden, opritten en oprijlanen
  • Asfalt: Asfalt is het meest geschikt voor het verharden van wegen en fietspaden, maar kan ook uitstekend gebruikt worden voor het verharden van een oprijlaan

Halfverharding

De meest natuurlijke en meest duurzame vorm van verharding is echter halfverharding. Halfverharding van NobreCál is een restproduct uit steengroeves, waardoor het een 100% natuurlijk product is. Halfverharding is onderhoudsarm, heeft een hoge hardheid, kan tegen een stootje en zorgt ervoor dat onkruid nagenoeg geen kans krijgt. Het product is verkrijgbaar in allerlei kleuren, waardoor er voor elke tuin een passende halfverharding is. De natuurlijke kleur van halfverharding versterkt de esthetiek van de omgeving en geeft jouw tuin of terrein een koninklijke uitstraling.

Een andere optie is om de tuin te voorzien van een gietvloer. Neem daarvoor contact op met Senso.

Reacties zijn gesloten.