De tuin het hele jaar groen houden: zo doe je dat

De tuin het hele jaar groen houden: zo doe je dat

De zomer is aangebroken: we genieten met z’n allen van een groene wereld. Onze tuinen staan nu in volle bloei, maar eigenlijk wil je dat de tuin het gehele jaar mooi groen blijft. Nu vraag je je misschien af: is dit mogelijk? Ja, zeker! Door het plaatsen van de juiste planten in de grond of in een border zal jouw tuin alle seizoenen in bloei staan. Daarnaast is het ook nog een mogelijkheid om kunstplanten voor buiten aan te schaffen. 

Kies de juiste planten

De meeste planten zullen gaan bloeien in de lente of zomer, maar er zijn ook exemplaren die het gehele jaar groen blijven. Voordat je planten of struiken gaat aanschaffen, raden we je aan om naar het bloeiseizoen en de bladhoudende tijd te kijken. Coniferen zijn bijvoorbeeld het hele jaar door groen, maar ook zwenkgras behoudt zijn mooie kleur. Wintergroene planten laten het gehele jaar door geleidelijk bladeren vallen en zijn beschermd tegen koude temperaturen. Op deze manier behouden ze ook in de koudere seizoenen hun prachtige groene kleur. Natuurlijk kun je wintergroene planten ook heel goed combineren met andere soorten. 

 

Een mooie border

Heb je geen grote tuin? Of heb je alleen een balkon? Ook dan kun je het hele jaar door genieten van groene planten. In een border langs het gazon of op het balkon kun je een aantal wintergroene planten plaatsen. Voordat je een border gaat maken, zul je rekening moeten houden met de zonuren. Het is namelijk belangrijk dat je weet hoeveel zonuren er per dag op die plek schijnen. Niet alle planten kunnen de gehele dag in de zon staan. Kies je planten nauwkeurig door te letten op hoeveel zon of schaduw de plant nodig heeft. 

 

Kunstplanten in de tuin

Kunstplanten worden vaak gebruikt in het interieur, maar wist je dat je deze ook heel goed in de tuin kunt plaatsen? Op deze manier hoef je je nooit meer zorgen te maken over het verzorgen van de planten. Er zijn veel verschillende kunstplanten voor buiten; er zit dus altijd wel iets voor je bij. Of je nu kiest voor een kunst palmboom of een kunsthaag voor buiten, ze zijn bijna niet van echt te onderscheiden en je geniet het hele jaar door van een groene tuin. Daarnaast zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden en kun je de planten plaatsen waar je maar wilt. 

Reacties zijn gesloten.